Collboni reclama al Govern un pla de reactivació econòmica

Marín exigeix a la Generalitat que, «més que parlar, concreti i hi posi recursos»

undefined53140835 16 04 2020 el primer teniente de alcalde  jaume collboni  po200416140901

undefined53140835 16 04 2020 el primer teniente de alcalde jaume collboni po200416140901 / AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - BETE

2
Es llegeix en minuts
E. P.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona i secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha reclamat al Govern un pla de reactivació econòmica per afrontar la crisi econòmica i social a Catalunya per la Covid-19. Ho ha dit en l’acte telemàtic d’aquest dijous ‘El municipalisme com a resposta de xoc a l’emergència a les nostres ciutats i pobles’ juntament amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP); l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, i la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín.

«No ens diuen quants diners destinaran a la reactivació econòmica», ha lamentat Collboni, que ha dit que els ajuntaments estan a l’altura i que els està fallant el seu principal aliat, amb referència al Govern català.

Marín ha coincidit amb Collboni: «Hem d’exigir a la Generalitat que, més enllà de parlar, concreti i hi posi recursos. Més enllà de les paraules, hi ha d’haver fets i han de reaccionar», ha afegit.

La trobada telemàtica l’ha moderat el membre de la Junta de Govern de la FEMP i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i l’ha tancat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha assegurat que a l’inici de la pandèmia va trucar un per un als alcaldes del PSC a Catalunya: «T’assabentes de veritat del que passa», ha assegurat.

5.000 milions per a ajuntaments

Caballero ha dit que la FEMP estudia la possibilitat de sol·licitar 5.000 milions d’euros no reemborsables al Govern perquè els ajuntaments puguin afrontar les despeses derivades de la crisi sanitària.

A més, ha explicat que es proposa demanar que es permeti utilitzar el superàvit i els romanents municipals: «Són els nostres estalvis, i els volem posar a disposició dels ciutadans i ajudar-los».

Collboni, Caballero i Marín han posat èmfasi en el fet que la crisi tindrà un component «catalitzador» de canvis a escala econòmica i social, que impulsarà la reindustrialització i sectors relacionats amb la tecnologia.

Notícies relacionades

Marín ha explicat que la Diputació de Barcelona preveu mobilitzar de forma immediata i fins al final del mandat 1.000 milions d’euros per «reactivar l’economia i la societat» dels municipis de la província.

«No podem cometre els mateixos errors ni injustícies que es van cometre en la crisi del 2008. Ningú es pot quedar enrere», i ha celebrat que el Govern central, liderat per Pedro Sánchez, compti amb els municipis per sortir d’aquesta crisi per la Covid-19.