La manifestació de la Diada serà descentralitzada i «mig presencial i virtual»

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, obre la porta al fet que la marxa no comenci a les 17.14 hores com en els últims anys

diada

diada / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat aquest dijous que la manifestació d’aquest any de la Diada serà descentralitzada, en diversos punts del territori, i serà «mig presencial i mig virtual» donada l’emergència sanitària del coronavirus.

En una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press, ha assegurat que no volen ser «presoners de formats», per la qual cosa aposten per aquest model perquè totes les persones que vulguin participar en l’actual context, també els que formen part de grups de risc, puguin fer-ho.

No hi haurà una gran concentració a Barcelona

Així, la manifestació no se celebrarà amb una gran concentració a Barcelona, i Paluzie també ha obert la porta al fet que la mobilització no comenci a les 17.14 hores com en els últims anys.

«La pandèmia ha evidenciat que no tenim les eines des de Catalunya per afrontar una crisi d’aquesta magnitud perquè no som un estat, per la qual cosa la independència és més necessària que mai», ha argumentat.

Repartiment de mascaretes

En un comunicat, l’ANC també ha explicat que, des de l’inici de la pandèmia, han elaborat gairebé 600.000 mascaretes, de les quals la meitat les han cosit voluntaris de l’entitat i les han enviat a col·lectius vulnerables a través de 275 assemblees territorials i sectorials.

Notícies relacionades

Entre els col·lectius que han rebut mascaretes de manera gratuïta hi ha Càritas, Banc dels Aliments, Sindicat de Manters, pisos tutelats, centres de protecció de menors i residències de gent gran. De la resta, unes 200.000 mascaretes s’han distribuït a través dels supermercats Bon preu i Esclat, i 60.000 més estan pendents de distribució.

55.000 euros per a 11 hospitals comarcals

L’ANC repartirà els 55.000 euros recaptats entre 11 hospitals comarcals –5.000 euros per hospital: Hospital de Granollers; Hospital d’Igualada; Hospital de Mataró; Hospital de Terrassa; Hospital Parc Taulí de Sabadell; Hospital Universitari Arnau Vilanova de Lleida; Hospital Universitari de Girona-Josep Trueta; Hospital Verge de la Cinta de Tortosa; Hospital Universitari de Vic; Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i Hospital de Viladecans.