CONFERÈNCIA DE PRESIDENTS

Torra es queixa davant de Sánchez de la falta de tests ràpids a Catalunya

El president reclama a l'Executiu espanyol que torni les competències de Salut a la Generalitat

jdomenech53031527 barcelona  spain   05 04 2020   a handout picture made avail200405123353

jdomenech53031527 barcelona spain 05 04 2020 a handout picture made avail200405123353 / CATALAN REGIONAL GOVT HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joaquim Torra ha traslladat aquest diumenge a Pedro Sánchez la queixa que ja havia expressat aquesta setmana al denunciar que a Catalunya no havia arribat ni un sol test ràpid procedent del Govern central. Els 50.000 exàmens d’aquest tipus (els anomenat PCR) que han fet a Catalunya, ha afegit, els ha aconseguit tots la Generalitat, segons va dir el Govern.

Torra participa en la Conferència de Presidents en què Sánchez es reuneix amb tots els governants autonòmics per tractar la crisi del coronavirus.  La cita se celebra per videoconferència, com les anteriors des que l’Executiu va decretar l’estat d’alarma, que iniciarà la seva quarta setmana. Dissabte Sánchez va avançar que demanarà al Congrés la pròrroga fins al 26 d’abril de l’estat d’alarma.

Notícies relacionades

Torra ha recolzat aquesta pròrroga, ja que des del principi de la crisi hi havia un confinament sever, almenys a Catalunya. Però, alhora, la falta de subministrament dels tests ràpids era un exemple per denunciar que la coordinació en els subministraments no ha funcionat, i ha reclamat una altra vegada a Sánchez que reintegri la competència de Salut al Govern.

Sánchez ha concretat als presidents autonòmics les mesures de caràcter econòmic i social que aplicarà.