CORONAVIRUS

Crítiques a Iglesias per anar al Consell de Ministres durant la seva quarantena

zentauroepp51629196 montero iglesias200312110834

zentauroepp51629196 montero iglesias200312110834 / Mariscal

2
Es llegeix en minuts
Efe

Dirigents de Vox i de Ciutadans han criticat aquest dissabte el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, per assistir presencialment al Consell de Ministres convocat per decretar l’estat d’alarma mentre està en quarantena després que la seva parella, la ministra Irene Montero, donés positiu per coronavirus.

Fonts del Govern han explicat a EFE que no s’ha habilitat el sistema per a la seva participació en el Consell de Ministres de forma telemàtica però que s’han articulat «tots els protocols necessaris per mantenir la distància i que no hi hagués risc de contagi».

No han assistit a aquesta reunió les ministres Irene Montero i Carolina Darias, les dues malaltes per coronavirus.

«Soc en una habitació de 9 m² sense sortir des de fa diversos dies, i tota la meva família a casa i sense contacte amb mi respectant la quarantena. I veig que el vicepresident no respecta la seva pròpia quarantena anant al Consell de Ministres per prohibir-nos sortir de casa. Casta», ha escrit a Twitter sobre la presència de Iglesias el president de Vox, Santiago Abascal, que va donar positiu per coronavirus.

El portaveu d’aquesta formació, Jorge Buxadé, ha criticat també a través de Twitter l’«enorme irresponsabilitat» del vicepresident, que, diu, se «salta la quarantena». «Encara no he sentit llegit cap petició de perdó de tots els que es van adherir a les manifestacions del 8M», ha lamentat Buxadé.

«El Govern de la responsabilitat: Pablo Iglesias se salta la quarantena», ha criticat per la seva part el portaveu de Cs a les Corts Valencianes, Toni Cantó.

Fonts de la Vicepresidència Segona del Govern han indicat a EFE que el president ha convocat Iglesias al Consell de Ministres i no s’ha habilitat l’assistència telemàtica.

Notícies relacionades

«Òbviament, ha seguit un protocol sanitari, definit des de Moncloa, per assegurar que la seva assistència és perfectament viable», han explicat a EFE des del departament que dirigeix Iglesias.

El vicepresident ha explicat que la seva assistència al Consell de Ministres ha sigut deguda al fet que no era legal fer-ho de manera telemàtica. «Era el meu deure anar-hi i ho he fet seguint un protocol sanitari organitzat per la Moncloa segons les indicacions de Sanitat, que hem complert al peu de la lletra», ha explicat a Twitter. Segons ha assenyalat, «calia discutir mesures d’una enorme rellevància per a la població». Sobre les discussions al si del Consell de Ministres, el líder d’Unides Podem ha assenyalat que debatre és la seva «obligació tant com ho és estar unit rere el president».