presumptes «comptes irregulars» del monarca emèrit

Montero celebra que es demani investigar Joan Carles I: «Cap ciutadà és per sobre de la llei»

La titular d'Igualtat afirma que «com a ministra» es remetrà al que decideixi el Govern

20200306 478846 letiziamonteror 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha celebrat aquest divendres que hi hagi «partits que estiguin preocupats i que vulguin enviar un missatge tan democràtic com que cap ciutadà és per sobre de la llei» amb la sol·licitud d’una comissió d’investigació en seu parlamentària al rei Joan Carles I.

«És salut democràtica», ha assegurat Montero en una entrevista en ‘Las mañanas de RNE’ després que Esquerra Republicana (ERC) i el Grup Plural, integrat per Junts, Compromís, Més País i el Bloc Nacionalista Gallec (BNG), registressin aquest dijous al Congrés la iniciativa.

En concret, la petició insta la Cambra alta a investigar suposats comptes i donacions atribuïdes al rei Joan Carles I a fi que es puguin determinar les consegüents responsabilitats «civils, ètiques i polítiques» de l’ex Cap de l’Estat. En aquest context, la titular d’Igualtat ha explicat que «com a ministra» es remetrà al que decideixi el Govern. «Però entenc la preocupació de diferents partits davant possibles casos de corrupció. Tota la ciutadania sap el que pensem les formacions», ha insistit.

Tensions amb els ministres del PSOE

D’altra banda, Montero s’ha referit a les discrepàncies viscudes aquesta setmana en el si de l’Executiu de coalició per deixar clar que «el debat és sa» i que existirà «sempre». «L’important és que més enllà d’aquests debats siguem capaços de fer lleis», ha afegit.

Segons el seu parer, «no serà ni la primera ni l’última vegada» que els ministres del PSOE i d’Unides Podem xoquin. Amb tot, ha assegurat que «la ciutadania espera que fins i tot amb debats» les dues formacions siguin capaces de tirar endavant l’acció de Govern.

Notícies relacionades

«Hi ha formes i formes d’expressar el debat, però la ciutadania no és idiota i saben el que pensàvem abans de formar la coalició. La gent sap que debatrem. Crec que el que importa és que siguem honestos i que més enllà de fer debats siguem capaços d’arribar a acords», ha conclòs.