El Govern destinarà 72 milions de la flexibilització del dèficit a vivenda, cultura i indústria

Aragonès exigeix al Govern la devolució dels 443 milions d'euros d'IVA a Catalunya

zentauroepp51399555 reunio aragones191216103652

zentauroepp51399555 reunio aragones191216103652 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué / Fidel Masreal / Roger Pascual

El Govern i els comuns van pactar dimarts a la nit destinar els 72 milions d’euros que arribaran a Catalunya després de la flexibilització del dèficit acordat al Congrés a vivenda, serveis socials, indústria i cultura.

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ho ha explicat en la sessió de control al Govern al Parlament després d’una pregunta del diputat dels comuns David Cid. El diputat de Catalunya En Comú Podem ha celebrat que aquestes partides vagin destinades a aquests sectors en virtut d’«un acord» amb la Conselleria, i Aragonès ha detallat que 26 milions d’euros es dedicaran a vivenda i lloguer; 20 milions d’euros a dependència i infància; 13 milions d’euros al pacte nacional per a la indústria i 13 milions d’euros més a cultura. Unes partides que se sumen a les quanties previstes ja en els pressupostos de la Generalitat que es votaran previsiblement el 18 de març.

Aragonès ha replicat que, malgrat ser una bona notícia, a Catalunya li corresponen 443 milions d’euros de l’IVA. «Les solucions han d’arribar, són moltes més que 72 milions d’euros, i podríem fer molt més. Catalunya mai pot renunciar a aquests recursos que són seus», ha etzibat.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Cid ha lamentat que JxCat no donés suport a aquesta flexibilització que suposava engreixar les arques de la Generalitat, i ha demanat tant a postconvergents com a republicans «deixar la batalla política i la competició electoral i, si JxCat no ho fa, que almenys ho faci ERC, perquè és el moment d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que Catalunya necessita». Aragonès ha replicat que la negociació dels comptes s’ha de donar al Congrés dels Diputats. 

Fonts dels comuns van expressar la seva satisfacció perquè recullen les seves demandes.