audiència nacional

Els Pujol denuncien que van entrar a casa seva per ordre de Villarejo

Jordi Pujol Ferrusola sol·licita personar-se en el cas de l'excomissari com a acusació particular per la seva condició de víctima

3
Es llegeix en minuts
Efe

Jordi Pujol Ferrusola ha sol·licitat al jutge de l’Audiència Nacional encarregat del ‘cas Villarejo’ que l’admeti com a acusació particular a l’haver sigut víctima, juntament amb altres familiars, de seguiments i entrades a casa seva per ordre de l’excomissari mitjançant l’ús de fons públics.

El fill de l’expresident de la Generalitat ha enviat al titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, un escrit en què sol·licita personar-se en el denominat ‘cas Villarejo’ com a acusació particular per la seva condició de víctima, segons ha avançat el diari ‘El Mundo’ i han confirmat a Efe fonts jurídiques.

En l’escrit, a què ha tingut accés Efe, Pujol Ferrusola recorda que a l’excomissari José Villarejo se li imputen delictes com pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, revelació de secrets, falsedat documental, tràfic d’influències, encobriment, extorsió o malversació agreujada de fons públics i contra la Hisenda Pública.

El denunciant aporta documents per demostrar que Villarejo a més hauria comès delictes de falsedat en document mercantil per «la documentació bancària falsa aportada a la Fiscalia Anticorrupció»; de violació de domicili per intrusions al seu domicili, i de denúncia falsa per la compareixença de l’expresident de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Higini Cierco, davant d’aquesta Fiscalia, en què hauria aportat documentació falsa.

Assegura que existeix «un entramat criminal centrat entorn de les empreses del Grup Cenyt –del comissari Villarejo– dirigit a la mediació i intercanvi d’informació de caràcter personal, l’accés del qual estava restringit a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, que aprofitant-se de la facilitat que li atorgava la doble condició de policia i d’investigador privat li va permetre el tràfic d’aquesta informació amb tercers».

«Aquesta organització criminal hauria creat una estructura paraestatal que ha instrumentalitzat de forma sistemàtica els recursos públics en benefici propi i dels seus clients, cosa que hauria compromès greument el servei públic i posat en dubte l’autoritat de l’Estat», afirma.

Pujol Ferrusola detalla que va ser víctima de «multitud de seguiments personals» i que «es va confeccionar documentació falsa després aportada per particulars a la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, i es va donar cobertura amb càrrec a recursos públics a diferents denunciants ‘espontanis’, tot això per cursos aliens al coneixement de l’autoritat judicial».

Relata que es van produir tres intrusions al domicili de la seva exdona, al carrer Moneders de Barcelona, el 27 de febrer del 2013, concretament a les 02:30, les 05:45 de la matinada i a les 15:30 hores de la tarda. 

La família va avisar els Mossos d’Esquadra, que van agafar empremtes i les van enviar a Policia Nacional i Guàrdia Civil per estudiar-les, i aquests cossos els van contestar que es tractava d’empremtes «especials».

El denunciant també adjunta declaracions judicials de la seva exnòvia, Victoria Álvarez, i de l’empresari Javier de la Rosa en què «van reconèixer haver formulat dues denúncies davant de la Comissaria General de Policia Judicial a Madrid davant el senyor Jordi Pujol Ferrusola a instàncies de José Manuel Villarejo Pérez i el seu soci Rafael Redondo Rodríguez».

Notícies relacionades

La defensa de Pujol Ferrusola aporta un vídeo de Victoria Álvarez –la persona la denúncia de la qual va donar peu a la investigació a tota la família, a l’assegurar que viatjaven a Andorra amb motxilles plenes de bitllets de 500 euros–, cosa que segons la seva opinió demostra que la seva exparella va introduir fets falsos per ordre de Villarejo, inclosa la denúncia sobre aquest suposat blanqueig de diner. Així mateix destaca l’entrega a la Fiscalia per part de la família Cierco, propietària de BPA, de documents falsos per atribuir presumptes delictes als Pujol.

Pujol Ferrusola aporta a l’Audiència Nacional una gravació en què Villarejo i el comissari Marcelino Martín Blas, exresponsable d’Assumptes Interns, al·ludien als controls que mantenia la Policia Nacional a la seva família.