Cs pressiona amb Catalunya

Euskadi: Ciutadans pacta amb el PP ocupar el número dos de les llistes a Àlaba i Biscaia

Feijóo, sobre Galícia: «Si Arrimadas hagués sigut presidenta tres legislatures contestaria com jo»

GRA100. SAN SEBSTIÁN, 22/10/2017.- El presidente del PP vasco, Alfonso Alonso, ha intervenido en un acto organizado por su partido hoy en San Sebastián, junto al vicesecretario de Política Social y Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, y el presidente de esta formación en Gipuzkoa, Borja Sémper. EFE/Javier Etxezarreta

GRA100. SAN SEBSTIÁN, 22/10/2017.- El presidente del PP vasco, Alfonso Alonso, ha intervenido en un acto organizado por su partido hoy en San Sebastián, junto al vicesecretario de Política Social y Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, y el presidente de esta formación en Gipuzkoa, Borja Sémper. EFE/Javier Etxezarreta / Javier Etxezarreta (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ciutadans ha pactat amb el Partit Popular ocupar el segon lloc de les llistes per Àlaba i Biscaia en el marc de la coalició amb la qual els dos partits es presentaran junts a les eleccions autonòmiques basques del 5 d’abril.

«Per primera vegada, Ciutadans tindrà representants al Parlament basc», ha destacat en roda de premsa al Congrés el secretari d’Acció Institucional de la Gestora de Cs, José María Espejo-Saavedra, que ha indicat que el seu partit té garantits «almenys» dos llocs de sortida en les candidatures.

Fora d’això, es farà un repartiment «proporcional» de la presència de cada formació política en les candidatures, segons ha explicat. El que no ha precisat és el nom de la coalició, ja que encara n’estan «ultimant els detalls», i ha afegit que el programa electoral l’acordarà una comissió en què participaran els dos partits. 

Feijóo: Arrimadas hauria fet el mateix

Per la seva banda, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez-Feijóo, ha assegurat que si Arrimadas «hauria sigut presidenta de la Generalitat» catalana «tres legislatures» seguides «contestaria» a l’oferta de coalició «de la mateixa manera» que ell. En una entrevista en ‘Los desayunos de TVE’, després de mantenir aquest dimecres una conversa amb la mateixa Arrimadas, que continua insistint en una llista conjunta de populars i taronges per als comicis autonòmics.

«Totes aquelles coses que venen a sumar són positives, però cal fer-les en la proporcionalitat del que sumem», ha afirmat el president gallec, que ha recordat a la portaveu de Cs les seves tres majories absolutes consecutives a Galícia. «Si ella hagués sigut per exemple presidenta de la Generalitat durant tres legislatures continuades i el PP de Catalunya no tingués cap diputat al Parlament, i li proposen fer una coalició amb aquest partit... probablement li contestaria de la mateixa manera que vaig contestar jo», ha opinat.

En aquest context, Feijóo ha insistit a oferir a Arrimadas un buit perquè dirigents del seu partit s’integrin a les llistes del PP gallec. «Tenen les portes obertes del nostre partit. Estem disposats», ha assenyalat. Cs ja ha assumit que haurà de presentar llistes pròpies.

Perill a Catalunya

Notícies relacionades

Per la seva banda, Arrimadas ha advertit al PP que la seva negativa a presentar-se en coalició a les eleccions gallegues pot tenir conseqüències a Catalunya, on els populars estan molt interessats a presentar-se amb els taronges. 

Sobre aquesta mateixa qüestió, el secretari general de Cs al Congrés, José María Espejo, ha assegurat en una roda de premsa que les negociacions sobre Catalunya han quedat suspeses després que el PP trenqués l’acord que englobés els tres territoris i una vegada que hi convoquin els comicis es parlarà. «És evident que no es pot demanar en un lloc el que no dones en cap altre», ha insistit Espejo.