El PP carrega contra Sánchez per «insulatar-los» i després estendre'ls la mà

El vicesecretari de Comunicació popular assegura que Casado acudirà a la Moncloa per «lleialtat institucional»

zentauroepp52260575 el presidente del pp  pablo casado  interviene en el turno d200212091634

zentauroepp52260575 el presidente del pp pablo casado interviene en el turno d200212091634 / Eduardo Parra

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Ens insulten, ens ataquen i després diuen que ens estenen la mà». D’aquesta forma ha resumit el vicesecretari de Comunicació del PPPablo Montesinos, l’actitud del PSOE i del president del Govern, Pedro Sánchez. El dirigent conservador ha acusat el líder dels socialistes de dedicar part del seu discurs d’aquest dissabte davant del Comitè Federal del PSOE a «atacar el PP i insultar el principal partit de l’oposició» i, «tot seguit», demanar-los la recerca de l’entesa

A les portes de la reunió que mantindran aquest dilluns Sánchez i Pablo Casado a la Moncloa, Montesinos ha assegurat que el president del PP acudeix a la cita per «lleialtat institucional» i per «explicar l’agenda del PP». En aquest sentit, ha lamentat que Sánchez no vulgui parlar d’economia o de la precària situació que s’està vivint al camp espanyol. 

«Constatem que [Sánchez] està molt allunyat de la centralitat, de la moderació, del bloc constitucionalista», ha sentenciat el diputat malagueny en una entrevista a RNE. Així, ha remarcat que la taula de diàleg entre Govern i Generalitat que, en principi, se celebrarà abans que acabi febrer, és un exemple de les picades d’ullet del cap de l’Executiu cap als independentistes: «El que suposa és acabar amb la igualtat de tots els espanyols». 

Ambient de conflicte

Notícies relacionades

La trobada, la primera després de la investidura de Sánchez, tindrà lloc aquest dilluns a les dotze al palau de la Moncloa i es produirà en un ambient de conflicte entre les dues formacions. Els atacs continuats dels conservadors pel nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat o la trobada del ministre de Transport, José Luís Ábalos, amb la ‘número dos’ de Nicolás MaduroDelcy Rodríguez, han tensat la relació entre els dos partits. No obstant, els socialistes confien poder oferir una imatge d’entesa amb els de Casado i establir les bases per negociar diversos assumptes en els quals el vot dels populars resulta imprescindible.

Tot apunta que Sánchez posarà sobre la taula la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), un òrgan que porta en funcions des de desembre del 2018, per a la qual es necessita una majoria qualificada al Congrés –superar els 210 vots a favor–. El consens que puguin aconseguir també haurà de ser necessari per renovar una altra desena d’òrgans institucionals entre els quals es troba el Tribunal Constitucional, el Consell d’Administració de Ràdio Televisió Espanyola, el Defensor del Poble o la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.