Mireia Boya (CUP) revela que té esclerosi múltiple

L'exdiputada aranesa relata la seva vida política i personal en el seu llibre 'Trencar el silenci'

zentauroepp42041963 pla mig de l exdiputada de la cup  mireia boya  durant la ro180213091632

zentauroepp42041963 pla mig de l exdiputada de la cup mireia boya durant la ro180213091632 / Salvador Miret

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha revelat que té esclerosi múltiple. Ho fa en el llibre que acaba de publicar, ‘Trencar el silenci’ (Ara Llibres), en el qual explica la seva experiència al Parlament i en la direcció de la CUP. A la publicació, Boya relata la seva vida política i personal, com el masclisme que ha patit en el seu àmbit laboral per part d’un company i que fa un any i mig que se li va diagnosticar l’esmentada malaltia. A ‘Trencar el silenci’, Boya explica que va saber que patia esclerosi múltiple després d’acudir a l’Hospital Clínic sense sentir-se les cames. 

Notícies relacionades

L’exdiputada aranesa de la formació anticapitalista, de 40 anys, ha sigut entrevistada aquest dimecres a ‘El món a RAC1’ per la publicació del llibre, en què ha explicat que el diagnòstic li ha canviat la vida i que deixar la política li ha fet no patir més brots. En l’entrevista també ha defensat la legislació de l’eutanàsia.

Després d’anunciar-ho públicament, Boya ha rebut el recolzament de multitud de persones anònimes i també vinculades a la política, com l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i el responsable d’Interior, Miquel Buch, també afectat per la mateixa malaltia. «Tota la meva solidaritat i suport davant de la peculiar ‘companya de viatge’ que compartim», ha tuitejat el conseller.