El Govern veu «inquietant» que el PP defensi la censura parental

L'Executiu considera que Casado es deixa «arrossegar» per Vox en l'«escomesa» contra l'escola pública

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts una mesura social i una altra d'econòmica que són «prioritàries»

zentauroepp51832417 madrid 20 01 2020   politica la vicepresidenta primera del g200120124415

zentauroepp51832417 madrid 20 01 2020 politica la vicepresidenta primera del g200120124415 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El Govern considera que el debat entorn de la censura parental és, en realitat, un nou episodi de la batalla cultural amb què la ultradreta prova de dinamitar els consensos que Espanya ha mantingut des de la tornada de la democràcia. En aquesta disputa, l’Executiu es mostra preocupat perquè el PP, un partit d’Estat, se sumi a la posició ideològica de la ultradreta en la qual cosa, opina, és en realitat un atac contra l’educació pública com a mecanisme de reducció de desigualtats socials. 

Des d’aquesta tesi, la vicepresidenta, Carmen Calvo, ha admès la «inquietud» del Govern sobre aquest assumpte i ha cridat el partit conservador a tornar al consens sobre l’escola pública.  «El que resulta inquietant és que el líder del PP hagi caigut en això, no només en el fons sinó també en les formes. No són les que corresponen a un líder del PP en un partit que ha governat i governa a molts territoris. Això inquieta», ha assenyalat, a les portes de la reunió de sotssecretaris preparatòria del Consell de Ministres que se celebrarà aquest dimarts. «En democràcia tots ens pertanyem a nosaltres mateixos», ha opinat.

«Si el senyor [Pablo] Casado està disposat a arribar a acords d’envergadura que comenci per no inquietar-nos amb el que opina sobre l’educació pública», ha retret. Segons el seu parer, la defensa de la censura parental «ha sigut una escomesa contra l’educació pública, que és la màquina de generació d’igualtat  per a tots i totes independentment del lloc de naixement, de la raça, de la religió i de l’edat».  Ha lamentat la deriva del partit conservador i ha demanat que s’avingui a negociar des dels consensos democràtics. «El PP hauria de no inquietar amb això, no deixar-se arrossegar per la ultradreta i no arremetre contra l’educació pública que és la que ens iguala absolutament a tots. Aquí podríem començar a treballar», ha emfatitzat. 

Anunci

Calvo ha revelat que el Consell de Ministres d’aquest dimarts té previst aprovar dues mesures «prioritàries». No ha volgut concretar-les (s’espera que Pedro Sánchez pugui fer-ho aquest dilluns a la nit, a l’entrevista a TVE), però sí que ha admès que una és de caràcter social i una altra d’àmbit econòmic, sense ser capprojecte de llei.

Notícies relacionades

Tot i que el president havia situat entre les prioritats d’«urgents»  la llei de protecció a la infància i la llei d’eutanàsia, el que ha avançat Calvo no indica que puguin ser aquestes matèries. Sí que agafa força que es validi l’augment  de sou compromès amb els funcionaris. L’increment del salari mínim es demorarà una mica més, ja que és necessari primer el diàleg entre sindicats i empresaris. 

Reunió amb Torra

La vicepresidenta no ha confirmat quin dia es reunirà el president amb Quim Torra però, més enllà de la data, ha remarcat la importància del diàleg. «Si és a dos dies o en tres, de veritat és una qüestió que si bé és important no és la més gran». Sánchez estarà dimarts i dimecres al fòrum econòmic mundial de Davos, cosa que ha disparat les especulacions del «quan el president del Govern i el de la Generalitat ajustin agendes es parlarà», ha conclòs.