Borràs recorda que les eleccions són potestat de Torra i que no necessita consensuar-les amb ERC

«ERC volia estabilitat en el Govern de l'Estat i en canvi semblava que potser no la volia tant a Catalunya», apunta la dirigent de JxCat

zentauroepp51339525 12 12 2019 la portavoz de jxcat en el congreso  laura borr s191217231552

zentauroepp51339525 12 12 2019 la portavoz de jxcat en el congreso laura borr s191217231552 / CATALUNYA RADIO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha admès aquest dijous discrepàncies amb ERC sobre l’eventualitat de convocar eleccions a Catalunya, però ha deixat clar que «la decisió i la potestat és del president» de la Generalitat, Quim Torra.

«ERC volia estabilitat en el Govern central, però semblava que potser no la volia tant en el Govern. La decisió és del president i la prendrà amb responsabilitat de saber quin és el millor moment per fer-ho, amb la voluntat que les legislatures puguin esgotar-se, cosa que no hem vist últimament», ha explicat en una entrevista a ‘Ràdio 4’ recollida per Europa Press.

Ho ha dit després que Torra afirmés dimecres que si una sentència ferma del Tribunal Suprem l’inhabilita com a president i el Parlament l’acata «hi hauria eleccions» a Catalunya, però que esperarà que la Cambra es pronunciï sobre això.

Per a Borràs, estan en un escenari en el qual «fins i tot poden sostreure eventualment» al president la potestat de convocar eleccions, i ha cridat a no normalitzar l’anticipació de situacions que encara no s’han produït.

«Veurem quina capacitat d’incidència i tossuderia tindrà el poder judicial per apartar Torra. Si això passés seria extraordinàriament greu en democràcia», ha advertit la portaveu de JxCat en el Congrés, que no ha aclarit si JxCat té candidat de cara a unes eventuals eleccions anticipades a Catalunya.

A l’espera de la reunió entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i Torra, veu poc marge per a la confiança tenint en compte que l’endemà del discurs d’investidura ja va donar «instruccions» a l’Advocacia de l’Estat per retirar la immunitat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

«Lleialtat» de JxCat

Notícies relacionades

Després de negar que ERC hagi negociat per Torra, ha defensat la «lleialtat» de JxCat durant les negociacions dels republicans amb Sánchez perquè, segons la seva opinió, si ella hagués fet declaracions després de les reunions que van mantenir amb els socialistes podria haver-les dificultat.

«Podríem haver dinamitat o pujar el preu de l’acord» dels socialistes amb ERC, ha assegurat Borràs, que ha restat importància al seu contingut. «És un acord nu que pretenen normalitzar i convertir en extraordinari el que és ordinari», ha lamentat la dirigent de JxCat.