El PPC acusa Sánchez de donar «immunitat» als independentistes

Fernández assegura que el Govern està en «respiració assistida» i confirma que ja es preparen per a un avenç electoral

jregue42906679 barcelona  13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609

jregue42906679 barcelona 13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PPCAlejandro Fernández, ha acusat aquest dimecres el president Pedro Sánchez de donar «immunitat» als independentistes amb el seu pacte d’investidura amb ERC. Aquest acord, segons els populars, confirma l’«abandonament dels constitucionalistes catalans» per part dels socialistes.

Segons el seu parer, aquest pacte conté quatre trets d’«humiliació»: «blanqueja al separatisme condemnat per sedició», «fa la pilota a Quim Torra, com va fer Miquel Iceta al Parlament», «assumeix el llenguatge separatista» i ratifica un «canvi d’aliances només per aconseguir suport polític».

En aquesta direcció, el PPC s’ha «posat a disposició» dels votants del PSOE «que se senten abandonats» i ja es prepara per a un eventual avenç electoral a Catalunya.

«El PPC està perfectament preparat per a unes eleccions demà mateix. Estem a l’expectativa de quan les convoquen. Com més aviat millor. És una absoluta ficció que un Govern sense majoria sòlida, si no pot tirar endavant els pressupostos, de moment, que no és viable i que es manté en respiració assistida», ha raonat Fernández en roda de premsa. I ha tornat a tendir la mà a Cs per forjar una coalició sota les sigles de ‘Catalunya Suma’.

Notícies relacionades

Preguntat per si tem que ERC i el PSC pactin després d’aquests possibles comicis, ha afirmat que «són dues cares de la mateixa moneda, l’altra cara és fer un tripartit d’esquerres a Catalunya. Forma part de l’acord al qual han arribat», ha assegurat.

Sobre la investigació de la fiscalia sobre els 13 minuts en què es va arriar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat, Fernández ha reivindicat que aquest fet suposa una «metàfora del ridícul profund d’aquest Govern, de vergonya aliena»: «Primer, els vuit segons de DUI, era el pòdium absolut, i després els 13 minuts de la bandera», ha reblat, i ha celebrat que s’estigui investigant.