OPERACIÓ JUDES

Surten de la presó de Soto del Real dos membres més dels CDR investigats per terrorisme

Les defenses de Jolis i Codina han consignat aquest divendres al matí les fiances de 5.000 i 10.000 euros

undefined51470469 pla general amb els convocants reclamant la llibertat dels c191227214059

undefined51470469 pla general amb els convocants reclamant la llibertat dels c191227214059 / Blanca Blay

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Alexis Codina i Ferran Jolis, els dos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per terrorisme als quals l’Audiència Nacional  ha permès sortir en llibertat sota fiança ja han abandonat la presó madrilenya de Soto de Real en la qual es trobaven des de fa tres mesos.

Codina i Jolis s’uneixen a Guillem Xavier Duch, Eduard Garzón i Xavier Buigas a sortir en llibertat provisional i dels detinguts al setembre en l’’operació Judas’ només queden a la presó Jordi Ros i Germinal Tomás Abueso. La defensa d’aquest últim ja ha presentat recurs d’apel·lació a la Sala Penal sol·licitant la seva excarceració, segons fonts jurídiques.

Les defenses de Jolis i Codina han consignat aquest divendres al matí les fiances de 5.000 i 10.000 euros, respectivament, imposades per la Sala Penal, per la qual cosa el tribunal ha donat trasllat al jutjat més pròxim a la presó, a Colmenar Viejo, que, al seu torn, ha informat el Centre Penitenciari Madrid V. Cap a les 18.00 hores, la direcció de la presó ha firmat la llibertat provisional dels dos investigats i, després de recollir les seves pertinences, han sortit.

Com ja va passar amb els altres tres detinguts que van ser posats en llibertat provisional la setmana passada, les portes de la presó els esperava una vintena de persones, aproximadament, entre familiars i amics, que quan els han vist han començat a aplaudir entre crits de ‘Llibertat’.

Compareixences setmanals

Com la resta d’empresonats al setembre, Codina i Jolis estan imputats per delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per cometre estralls, i ara queden en llibertat provisional amb mesures cautelars com compareixences setmanals en seu judicial, prohibició de sortida de territori nacional, entrega de passaport i obligació de proporcionar un telèfon, domicili i persona de contacte.

Notícies relacionades

L’excarceració de Jolis, com la de Duch, Buigas i Garzón, va comptar amb el vistiplau de la Fiscalia, que tot i que va demanar mantenir la mesura de presó provisional, no es va oposar a la imposició d’una fiança. No obstant, el cas de Codina és diferent, ja que el Ministeri Públic es va mantenir en el seu rebuig de la llibertat provisional perquè, segons la investigació, a diferència de la resta va utilitzar la seva casa com a laboratori clandestí i magatzem de substàncies precursores d’explosius.

Malgrat aquesta posició del fiscal del cas, els magistrats de la Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional han decidit permetre-li sortir en llibertat provisional, tot i que amb el doble de fiança que la resta.

Temes:

CDR