El director de la Policia felicita les festes de Nadal amb una foto de la Prefectura de Via Laietana

La postal mostra una escena de l'afecte de molts ciutadans a la seu de Barcelona i inclou un article de la Constitució

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha felicitat les festes de Nadal utilitzant una postal a la portada de la qual es reprodueix una fotografia que mostra una escena de l’afecte dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura Superior de Barcelona després dels incidents protagonitzats per grups independentistes disconformes amb la sentència del Tribunal Superior que condemnava els líders del procésprocés.

La fotografia mostra una nena d’esquena que s’abraça a una agent de la Policia Nacional després d’entregar-li un ram de flors. De fons es veu un altre policia d’uniforme somrient i alguns dels ciutadans que es van amuntegar a la Prefectura de Via Laietana, un dels punts de més virulència en les protestes contra la sentència del Suprem i edifici que els partits independentistes volen tancar per convertir-lo en un museu de la repressió franquistavolen tancar .

La imatge està datada a Barcelona el 20 d’octubre, quan unes 200 persones es van acostar a saludar i donar el seu recolzament als agents, sis dies després que es conegués la sentència judicial que va desencadenar les primeres protestes al’aeroport del Prat dels convocats per Tsunami Democràticl’aeroport del PratTsunami Democràtic. El caire violent de la protesta es va mantenir durant aquells dies, on es van aixecar barricades, es van cremar contenidors i es van llançar nombrosos objectes –alguns d’incendiaris– contra els ‘antiavalots’ de la Policia i els Mossos d’Esquadra.

Article de la Constitució

Notícies relacionades

La postal nadalenca que firma Francisco Pardo Piqueras inclou entre cometes l’article 104.1 de la Constitució Espanyola del 1978: «Les Forces i Cossos de seguretat, sota la dependència del Govern, tindran com a missió protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana».

Durant els dies de greus aldarulls a Barcelona, el Govern va constituir un gabinet de crisi i comandaments de la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos van seguir els incidents des d’una mateixa sala de coordinació (CECOR). El president del Govern, Pedro Sánchez, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, o el mateix director de la Policia es van desplaçar a Barcelona i es van interessar pels policies de la Prefectura de Via Laietana.