27 set 2020

Anar al contingut

Podem denuncia davant de la fiscalia la filtració dels àudios de la víctima de l'Arandina

Els morats acusen la periodista Cristina Seguí i l'activista de Vox Bertrand Ndongo de publicar els àudios

Lamenten que la Fiscalia General de l'Estat hagi sigut «lenta de reflexos» i no hagi pres la iniciativa

Miguel Ángel Rodríguez

Podem denuncia davant de la fiscalia la filtració dels àudios de la víctima de l'Arandina

Santi Otero

El grup parlamentari d’Unides Podem ha presentat una denúncia davant de la Fiscalia General de l’Estat per la filtració i difusió dels àudios de la víctima del cas de l’Arandina. La formació morada, en l’escrit registrat, expliquen que la publicació d’aquests fitxers d’àudio, que formen part de les proves de documentació del cas, suposen un «presumpte delicte de revelació de secrets sense consentiment» que comporta la «revictimització» de la víctima que, en el dia d’avui, continua sent menor d’edat. 

En la denúncia es detalla que després de fer-se pública la sentència que va condemnar els tres exjugadors de l’equip de futbol de l’Arandina a 38 anys de presó per la comissió de diversos delictes d’agressió sexual contra una menor de 15 anys, es van començar a difondre àudios de WhatsApp de la víctima. «Amb aquesta conducta els autors de la difusió estan intentant desprestigiar el testimoni de la menor d’edat i sembrar dubtes sobre la fiabilitat de la seva declaració», asseguren en la denúncia firmada pels diputats Sofía CastañónEnrique SantiagoAntón Gómez-Reino i María del Mar García

«Volem deixar clar que la difusió d’aquests àudios no deixa de ser una reacció d’aquells que no accepten que ‘només sí és sí’, és un procés de reacció a com es va eixamplant el marc dels drets», ha sentenciat Castañón, secretària de Feminismes de Podem, a l’informar la premsa d’aquesta acció legal. «Qualsevol cosa fora del ‘només sí és sí’ és una agressió a la nostra llibertat sexual», ha insistit. 

A més, tant Castañón com Santiago, secretari general del PCE, han lamentat que la fiscalia no hagi pres la iniciativa en aquest assumpte. El dirigent comunista ha assenyalat que la fiscalia ha sigut «lenta de reflexos». Més encara quan, diu, es tracta de defensar una víctima especial al ser menor d’edat. 

Comptes de Twitter

En la denúncia, els d’Iglesias assenyalen diverses persones de ser les responsables d’haver difós els àudios a través dels seus comptes de Twitter. En concret, acusen de «vulnerar i violentar la intimitat de la menor d’edat» els periodistes Cristina Seguí i Alfonso Ussía, i el subinspector de la Policia Nacional Alfredo Perdiguero, per compartir un missatge que contenia els fitxers d’àudio. També assenyalen l’activista de Vox Bertrand Ndongo per penjar la mateixa informació en el seu compte de Twitter. 

«Els fets relatats tenen una evident aparença de conculcar l’establert en el nostre Codi Penal atès que han difós dades o un fet reservat de caràcter personal que afecten el nucli dur de la intimitat d’una menor d’edat», conclouen en l’escrit.