consellera independent de rovi

L'exministra Fátima Báñez, nou fitxatge d'un laboratori farmacèutic

Va deixar la política el mes de març amb la intenció d'incorporar-se a l'empresa privada i succeeix en el càrrec Enrique Castellón Leal

baez

baez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Laboratorios Farmacéuticos Rovi ha fitxat l’exministra d’Ocupació i Seguretat Social Fátima Báñez com a nova consellera, amb la categoria d’externa independent, mentre ha nomenat l’expresident del Consell Econòmic i Social (CES), Marcos Peña, conseller independent coordinador, segons ha informat aquest divendres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valores (CNMV).

Báñez, que va deixar la política el mes de març amb la intenció d’incorporar-se a l’empresa privada, succeeix en el càrrec Enrique Castellón Leal, que ha presentat la seva renúncia després de complir-se 12 anys des del seu nomenament com a conseller de Rovi, que afecta la seva qualificació com a conseller extern independent.

Així mateix, l’exministra d’Ocupació ha sigut designada membre de les comissions d’auditoria i de nomenaments i retribucions. D’aquesta forma, la companyia reforça el seu consell amb la incorporació d’una professional de «reconegut prestigi i dilatada experiència en la gestió del talent i el seu compromís amb les persones».

Currículum destacat

Báñez és llicenciada en Dret i en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pontifícia de Comillas i va completar la seva formació amb el Postgrau en Administració d’Empreses a la Universitat de Harvard i el Programa de Lideratge per a la Gestió Pública a l’IESE Business School.

Des de desembre del 2011 fins al juny de 2018, va ocupar el càrrec de ministra d’Ocupació i Seguretat Social; així com el de ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en funcions des d’agost del 2016 fins al novembre d’aquell mateix any.

«Aportaré el millor» 

Notícies relacionades

A més, la nova consellera compta amb una àmplia experiència internacional, havent representat el Govern d’Espanya en el Consell d’Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors de la UE (EPSCO), el G-20, les Cimeres Iberoamericanes, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), l’Organització Internacional del Treball (OIT) i el Fòrum Internacional d’Ocupació.

Després de la incorporació de Báñez, el consell compta amb tres consellers executius, un dominical i tres independents. Al seu perfil de Twitter, l’exministra ha agraït a Rovi la seva confiança i ha assenyalat que aportarà «el millor» des del compromís i la responsabilitat. «Gràcies, Rovi, per la confiança al nomenar-me consellera externa independent de la companyia. Com sempre he fet, aportaré el millor des del compromís i la responsabilitat. Sumant», ha afirmat.