'cas nóos'

El Suprem confirma el segon grau a Diego Torres, exsoci d'Urdangarin

La Sala Segona també ratifica que no se li apliqui el 100.2 del règim penitenciari per falta de dades

Per la seva banda, la fiscalia ha recorregut l'ampliació dels permisos de sortida del gendre del Rei

zentauroepp43833361 pol diego torres190918134304

zentauroepp43833361 pol diego torres190918134304 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El Tribunal Suprem ha confirmat el segon grau penitenciari en el qual l’exsoci d’Iñaki Urdangarin Diego Torres va ser classificat pels Serveis Penitenciaris. L’alt tribunal rebutja el seu recurs contra la interlocutòria de l’Audiència de Palma de Mallorca que ratificava les del jutjat de Vigilància que li impedien sortir de la presó de Brians 2, en la qual compleix una condemna de cinc anys i vuit mesos pel’cas Nóos’.

El Suprem considera que no existeix contradicció entre la resolució que el manté en segon grau i les decisions adoptades en relació amb altres presos que al·legava Torres en el seu recurs de cassació per a unificació de doctrina. El soci del gendre del Rei, al qual sí que es va autoritzar sortir de la presó per col·laborar amb una oenagé, al·legava la llunyana data dels fets i l’esforç i la voluntat de reparar el perjudici causat. 

Absència de dades

Notícies relacionades

Torres advocava, a més, per l’aplicació d’un sistema mixt de compliment basat en l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, que a la pràctica pot resultar equivalent a un tercer grau, al permetre-li anar sol a la presó a dormir. La Sala li respon que «l’absència de dades sobre el penat, a causa de l’escàs temps d’observació sobre aquest, juntament amb la resta dels abundants aspectes que es valoren expressament en la interlocutòria del Jutjat de Vigilància Penitenciària i en el de l’Audiència, no només aconsellen la classificació en segon grau, sinó que també impedeixen la configuració d’un règim mixt» previst en el 100.2.

D’altra banda, la fiscalia ha informat en contra que Urdangarin pugui abandonar la presó de Brieva (Àvila) tres vegades per setmana per atendre persones amb discapacitat, en lloc de les dues concedides originalment.