14 jul 2020

Anar al contingut

LA NOVA LEGISLATURA

Rajoy veu pitjor un Govern que depengui d'ERC que unes terceres eleccions

Afirma que no li agradaria que «l'extrema esquerra» de Podem fos a l'Executiu

ACN

Rajoy veu pitjor un Govern que depengui d'ERC que unes terceres eleccions

L’expresident del Govern Mariano Rajoy considera que anar a unes terceres eleccions seria «dolent», però que un Executiu «condicionat per ERC és pitjor». En una entrevista a ‘La Voz de Galicia’, Rajoy afirma que els grans partits moderats haurien d’arribar a «una espècie d’entesa». D’altra banda, assegura que si el PSOE arriba a un acord amb ERC, Pedro Sánchez hauria d’explicar «en què consisteix: «Si Sánchez pretén disposar de la sobirania nacional o autoritzar un referèndum estarà incomplint la Constitució i per tant, no ho pot fer», diu.

L’expresident remarca que no li agradaria un Govern del qual formi part l’«extrema esquerra», amb referència a Unides Podem, i «encara menys que hagi de rebre el recolzament, no sabem a canvi de què, d’un partit que fa poc declarava la independència en el Parlament».

Rajoy anima a «fomentar un acord entre els grans partits» per a Catalunya «dins de la llei i el respecte a la sobirania nacional». «I, a partir d’allà, política. Sense llei, no hi ha res, és la selva», afegeix. Per a ell, la línia vermella en una negociació política és sempre la llei i la Constitució.

D’altra banda, en una entrevista a ‘Abc’, també publicada aquest diumenge, Rajoy carrega contra Sánchez per «no haver-se dirigit al PP», sinó «a l’extrema esquerra i els independentistes» després del 10-N. Per tot això, creu que els populars han de fer oposició i «explicar que fugint de les posicions moderades no anem a cap lloc bo». L’expresident, que acaba de treure el llibre ‘Una España mejor’, insisteix que l’aplicació de l’article 155 va servir perquè els espanyols coneguessin «quines conseqüències té aquest article» i que «Espanya és una nació que es pot defensar quan se l’ataca». «La democràcia té instruments per defensar-se, i això ara ho tenen molt present tots, sobretot els secessionistes», conclou.