Anar al contingut

LA NOVA LEGISLATURA

Rajoy veu pitjor un Govern que depengui d'ERC que unes terceres eleccions

Afirma que no li agradaria que «l'extrema esquerra» de Podem fos a l'Executiu

ACN

Rajoy veu pitjor un Govern que depengui d'ERC que unes terceres eleccions

L’expresident del Govern Mariano Rajoy considera que anar a unes terceres eleccions seria «dolent», però que un Executiu «condicionat per ERC és pitjor». En una entrevista a ‘La Voz de Galicia’, Rajoy afirma que els grans partits moderats haurien d’arribar a «una espècie d’entesa». D’altra banda, assegura que si el PSOE arriba a un acord amb ERC, Pedro Sánchez hauria d’explicar «en què consisteix: «Si Sánchez pretén disposar de la sobirania nacional o autoritzar un referèndum estarà incomplint la Constitució i per tant, no ho pot fer», diu.

L’expresident remarca que no li agradaria un Govern del qual formi part l’«extrema esquerra», amb referència a Unides Podem, i «encara menys que hagi de rebre el recolzament, no sabem a canvi de què, d’un partit que fa poc declarava la independència en el Parlament».

Rajoy anima a «fomentar un acord entre els grans partits» per a Catalunya «dins de la llei i el respecte a la sobirania nacional». «I, a partir d’allà, política. Sense llei, no hi ha res, és la selva», afegeix. Per a ell, la línia vermella en una negociació política és sempre la llei i la Constitució.

D’altra banda, en una entrevista a ‘Abc’, també publicada aquest diumenge, Rajoy carrega contra Sánchez per «no haver-se dirigit al PP», sinó «a l’extrema esquerra i els independentistes» després del 10-N. Per tot això, creu que els populars han de fer oposició i «explicar que fugint de les posicions moderades no anem a cap lloc bo». L’expresident, que acaba de treure el llibre ‘Una España mejor’, insisteix que l’aplicació de l’article 155 va servir perquè els espanyols coneguessin «quines conseqüències té aquest article» i que «Espanya és una nació que es pot defensar quan se l’ataca». «La democràcia té instruments per defensar-se, i això ara ho tenen molt present tots, sobretot els secessionistes», conclou.