inici de la nova legislatura

Batet veu «ajustada» una investidura abans de Nadal

La presidenta del Congrés no descarta fer-ho després del dia de Reis si no fos possible abans

17/09/2019 La presidenta del Congreso, Meritxell Batet, durante la segunda reunión del período de sesiones de la XIII legislatura del Congreso de los Diputados, en Madrid (España), a 17 de septiembre de 2019.

17/09/2019 La presidenta del Congreso, Meritxell Batet, durante la segunda reunión del período de sesiones de la XIII legislatura del Congreso de los Diputados, en Madrid (España), a 17 de septiembre de 2019. / Jesús Hellín - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha assegurat aquest dimecres que convocar la sessió d’investidura abans de Nadal és «ajustat» en aquests moments, tot i que «no impossible». En una entrevista a la cadena SER, l’endemà de ser reelegida com a tercera autoritat de l’Estat, Batet, no obstant, ha reconegut que no està en el «dia a dia» de les negociacions que està efectuant el PSOE per aconseguir els recolzaments que li garanteixin la investidura del seu líder i i candidat en les eleccions, Pedro Sánchez.

Ahir es va produir la segona reunió dels equips negociadors del Partit Socialista i d’ERC de cara precisament a aplanar el camí per a aquesta investidura, en què una abstenció dels independentistes pot ser fonamental, i aquest dimecres n’hi ha una amb JxCat. El suport d’Unides Podem està de moment garantit, però encara falten recolzaments d’altres grups perquè Sánchez pugui ser reelegit. 

Notícies relacionades

Batet, en aquest sentit, ha advocat per celebrar aquest ple amb «els vots assegurats» i amb la certesa que prosperarà, la qual cosa no va passar al juliol. La presidenta del Congrés ha destacat que la màxima prioritat ara de la Cambra és convocar una investidura i permetre que hi hagi Govern amb plenes facultats, i, per tant un Parlament que ho controli des de tots els àmbits. També ha remarcat la importància que de l’Executiu es remetin projectes de llei.

Reunió amb Felip VI

Les dates de les consultes del rei amb els representants de les forces polítiques amb escó al Congrés són crucials per definir els temps de la investidura. Sense proposta del Cap de l’Estat, no pot haver-n’hi. Batet s’ha reunit aquest dimecres a la Zarzuela amb Felip VI, a qui ha comunicat l’inici de la nova legislatura. La presidenta del Congrés ha precisat que tot i que abans de Nadal «seria l’ideal», ho veu «ajustat» per tal com «haurien de quadrar moltes coses» que potser ara no són madures. Si no fos possible, ha advocat per ubicar la investidura després del dia de Reis, el 6 de gener, «amb rapidesa», ha conclòs.