EL LABERINT CATALÀ

La consellera Chacón, contra la «polarització» de la societat

La titular d'Empresa i Coneixement posa distància amb les receptes de Torra

chacon2

chacon2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha apostat aquest dilluns per fixar el preu que pot suposar aconsguir la independència a Catalunya i preguntar a la població si està disposada a pagar-lo, si bé s’ha mostrat contrària a la «polarització radical».

Així ho ha dit Chacón en una entrevista de SER Catalunya recollida per Europa Press al ser preguntada per què el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar la setmana passada a l’independentisme «escoltar atentament» unes reflexions de l’escriptor Paul Engler, que aconsella més polarització i alts nivells de sacrificis als catalans si volen obtenir la independència.

Notícies relacionades

Chacón ha afirmat que fins ara existia el pensament que el moviment independentista no comporta sacrificis, no altera el dia a dia: «La pregunta que s’ha de fer a la població és aquest preu, fixar-lo, i preguntar si estem disposats a pagar-lo».

«És obvi que l’Estat no està deixant marge per actuar tal com correspondria. Haurem de fer aquestes dues preguntes. No estic d’acord en la polarització radical», ha asseverat la consellera, que ha apostat per compatibilitzar la preservació de l’economia productiva amb la denúncia de la vulneració de drets i llibertats fonamentals.