25 ANYS DEL DESPLEGAMENT

El cap dels Mossos reclama davant Torra que no es faci «política barata»

Eduard Sallent demana a les institucions i a la ciutadania que tinguin «confiança» en el cos policial

El president agraeix als agents haver sigut «garants» de drets i llibertats

video 3580583 / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït aquest diumenge alsMossos d’Esquadra haver sigut «garants» dels drets i llibertats ciutadans els últims 25 anys, coincidint amb l’aniversari del seu desplegament com a policia ordinària i integral de Catalunya.

Sallent: «No treballar en contra dels Mossos»

Durant l’acte, el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha aprofitat l’ocasió per demanar les institucions i la ciutadania que «ens tingui confiança i no es treballi en contra» i ha exigit que «en aquests moments no es faci política barata o de baix volt sobre què és la policia i la seva missió».

Torra mostra el seu recolzament

Torra ha volgut reiterar que hi ha «una relació estreta entre Mossos i la Generalitat». «Hi ha lleialtat del cos a la institució i defensa de la Generalitat al cos policial», ha dit. Ha afegit que fa falta que els Mossos actuïn sempre en el servei dels ciutadans, garanteixin els drets i les llibertats, i siguin la «punta de llança» d’un país que vol deixar enrere maneres de fer del segle XX i XIX. Per això, els ha instat, en qualsevol actuació, a posar «per damunt de tot, les llibertats civils i democràtiques». I ha remarcat que en un país democràtic la policia no pot servir mai «per sobre dels ciutadans», sinó que ha de ser «al costat del poble que serveix.

«Us heu convertit en un cos modern, professional, objectiu, que davant les adversitats sempre sabeu trobar les millors condicions per prestar un bon servei de seguretat a la ciutadania», ha dit Torra al cos en un acte de commemoració a Vic.

Ha afirmat que des de l’inici del desplegament, el 1994, els Mossos han demostrat estar al servei dels ciutadans, vetllant per la convivència i la pau social: «Gràcies per prendre aquesta responsabilitat, segur que estareu a l’altura del moment com ho heu estat sempre».

Vic, on es va iniciar el desplegament, «és el símbol del començament, però no ha sigut un camp de proves, sinó l’escenari de la voluntat, del saber ser policia», ha dit el president.

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha demanat als agents que mantinguin el «compromís, la il·lusió i l’esperit nacional que ha marcat una generació de policies» i que, alhora, institucions i ciutadania «ens tingui confiança». Per a Sallent, si es posa en dubte la policia, «es posa en perill la seguretat ciutadana». 

«Superats» els anys de crisi

Per la seva banda, el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat que el cos ha sabut construir un sistema «homologable amb qualsevol sistema de seguretat del món» i respectuós amb els valors democràtics.

Ha destacat que el cos l’integren persones «que formen part de la societat a què serveixen», i que en el seu moment el seu desplegament al llarg del territori català va representar un esforç polític, social i econòmic.

25 anys més tard, ha dit Buch, els Mossos són «els del dia a dia, els del 17 d’agost i els de tants altres dies, els que asseguren la seguretat d’actes públics de repercussió internacional com el Mobile».

Notícies relacionades

«Superats» els anys de crisi, ha afirmat que la policia catalana necessita ara dotar-se d’un nou marc legislatiu, mitjançant una nova llei d’ordenació del sistema de policia a Catalunya que unifiqui i ordeni la normativa existent en l’actualitat.

Durant l’acte s’ha reconegut el compromís dels agents que van participar en el desplegament, que va culminar el 2008 amb les regions policials del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, així com d’aquells policies que han donat servei de forma ininterrompuda a Osona (Barcelona) des de 1994.