TSJC

Els Mossos intenten identificar diversos CDR en una roda de premsa

Els activistes han convocat els periodistes per explicar les novetats del judici contra els CDR el 5 i 6 de febrer

tsj / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han miratd’identificar aquest dijous diversos activistes independentistes durant la roda de premsa que havien convocat per explicar les novetats del judici que afrontaran alguns d’ells perhaver-se encadenat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el febrer de 2018.

Una vintena de persones, aglutinades a la plataforma 24TSJC, havien convocat la premsa alpasseig Lluís Companys de Barcelona, davant el Palau de Justícia, i al final de la seva exposició, tres agents dels mossos han acudit per identificar-los.

Els activistes, que havien desplegat una pancarta i utilitzaven un faristol per sostenir els micròfons, han demanat als mossos que es dirigissin al seu advocat, el lletrat Eduardo Cáliz, del col·lectiu Alerta Solidària, que també ha participat en la roda de premsa.

Tot i això, i davant de les càmeres dels periodistes, els agents han insistit a identificar els presents, que s’hi hannegat. Ha sigut llavors quan un dels policies ha decidit seguir una activista que minuts abans havia llegit un manifest i que acabava de marxar del lloc, per a la qual cosa ha demanat el reforç d’agents de la unitat ARRO.

palau-justicia / periodico

Judici contra els CDR el 5 i 6 de febrer

Un total de vuit policies, seguits pels activistes que els cridaven «vergonya», han pujat fins al passeig de Sant Joan, però han decidit girar cua poc abans de l’encreuament amb el carrer Alí Bei. Després d’aquest episodi, Cáliz ha assenyalat a Efe que interposarà una queixa davant del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) per la «coacció» de la policia a l’exercici de la seva professió.

Notícies relacionades

Així mateix, fonts del TSJC han negat a Efe haver donat ordre als mossos perquè actuessin, perquè, han detallat, l’alt tribunal català només té competències sobre el mateix edifici i la roda de premsa s’ha produït a la via pública.

Els activistes havien citat els periodistes per explicar que el judici contra 13 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que es van encadenar i van bloquejar els accessos al TSJC per exigir la llibertat dels independentistes presos se celebrarà el 5 i 6 de febrer