Cañizares carrega contra el preacord de govern «entre socialistes i socialcomunistes»

L'arquebisbe de València assegura que Espanya està en «greu emergència» per la pròxima «aprovació de l'eutanàsia, el feminisme radical i l'ampliació de la memòria històrica, que fomenta l'odi i l'aversió»

El cardenal Antonio Cañizares.

El cardenal Antonio Cañizares.

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, a la seva carta setmanal, considera que amb el preacord de govern «entre socialistes i socialcomunistes» s’entreveu un canvi cultural i la imposició d’un pensament únic. Assenyala que ha causat «commoció», trencarà més la societat i assegura que Espanya està en «greu emergència», per la qual cosa necessita una «curació urgent».

La carta, amb el títol, ‘Reflexions arran de fets’, detalla que les repercussions efectives econòmiques del pacte han sigut «immediates» i que les reaccions i els comentaris a Europa i a Espanya, a més de negatius, deixen gran temor. Afegeix que tot i que els signants s’autodenominin «forces progressistes», no té res de progrés, ja que s’imposa«l’aprovació de l’eutanàsia, el feminisme radical i l’ampliació de la memòria històrica, que fomenta l’odi i l’aversió».

Això fa pensar i preveure, segons Cañizares, «en un aprofundiment i immersió en una crisi molt profunda sobretot cultural, però també, en una crisi política i institucional, democràtica, social, religiosa, una crisi del que constitueix Espanya en la seva realitat i identitat més pròpia».

Greu crisi cultural i d’identitat

Notícies relacionades

«En moltes parts i àmbits es continua parlant de crisi econòmica mundial immediata, que segons els experts serà encara més greu fins i tot que la passada. Però més greu encara serà la crisi cultural i d’identitat, sofertes ja per Espanya en el marc d’Occident, amb les seves connotacions pròpies, la que si arriba al Govern de la nació aquesta coalició i el que s’entreveu en el preacord s’aprofundirà més», recull.

«Tot això condueix i ens està fent patir una veritable situació patològica. Sé que em criticaran –¿què importa?, soc lliure el temps que em deixin–, però la nostra societat està «delicada» no podem ocultar-ho; i s’ha de dir, tot i que resulti políticament incorrecte dir-ho o se’m titlli de pessimista, de profeta de calamitats, o de conservador», ha apuntat.

Temes:

PSOE