Celaá no descarta buscar una altra seu per a la Prefectura Superior de Policia a Barcelona

La comissió de Drets Socials va aprovar aquesta setmana la petició d'ERC de traslladar la comissaria amb el recolzament del PSC

El Congrés va recolzar el 2017 una proposta idèntica dels republicans amb l'únic vot en contra del grup del PP

estudiantes2

estudiantes2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra portaveu del GovernIsabel Celaá, no descarta que es pugui localitzar un «millor assentament» per a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, la seu actual de la qual està al número 43 de la Via Laietana de Barcelona.

«La Policia Nacional es quedarà a Barcelona i, una altra cosa, és que com deia (Jaume) Collboni (fent referència al primer tinent d’alcalde) es pugui localitzar un millor assentament», ha dit Celaá a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, informa EfeLa ministra ha reiterat que la Policia Nacional no deixarà la capital catalana, si bé aquesta possibilitat no s’ha contemplat en cap moment en el context de les propostes dels grups municipals que volen que l’immoble es converteixi en un espai de memòria i sigui de titularitat autonòmica o municipal.

La votació del Congrés

L’afirmació de la ministra arriba dies després que la comissió de Drets Socials de l’ajuntament aprovés una proposició d’ERC que aposta perquè l’immoble deixi d’acollir la comissaria, que durant la dictadura franquista va ser l’escenari de tortures policials als detinguts que hi passaven uns dies abans de sortir en llibertat o ingressar a la presó.

Notícies relacionades

La proposta dels republicans va ser rebutjada per Ciutadans, Barcelona pel Canvi i PP, i va rebre el recolzament de Barcelona en Comú, Junts per Catalunya i el mateix PSC, d’aquí l’al·lusió a Collboni. No obstant, aquesta posició no suposa cap desafiament, tenint en compte que el PSOE també va recolzar al seu dia el trasllat de la comissaria.  Va ser el 2017 quan ERC va portar aquest tema al Congrés.

La proposició no de llei que va defensar el diputat Joan Tardà només va registrar el vot contrari del PP. Fins i tot Ciutadans es va mostrar a favor de l’operació aleshores. La seu de la prefectura ha sigut un dels escenaris dels disturbis registrats en les protestes per la sentència del procés. La proposició que es va aprovar aquesta setmana reclama que es comenci a elaborar un nou pla d’usos per a l’immoble on tantes persones van ser maltractades.