PROTESTA A BÀSCARA

Els Mossos identifiquen el cotxe d'una filla de Torra en un intent de tallar les vies de l'AVE

Els agents van prendre nota de la matrícula del vehicle durant una reunió del grup Segona Onada, que agrupa CDR de Girona

No es va poder comprovar si Carola Torra era dins de l'automòbil

zentauroepp50870270 ave girona191114111643

zentauroepp50870270 ave girona191114111643

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra van identificar el cotxe de Carola Torra, una de les filles del president de la Generalitat, Quim Torra, en un dispositiu policial per evitar un intent de tallar la línia de l’AVE a Bàscara (Alt Empordà) per part del grup independentista Segona Onada, que agrupa diversos CDR de Girona.

Segons ha avançat ElNacional.cat i han confirmat fonts policials, els Mossos van identificar el vehicle de Carola Torra, si bé no van poder comprovar qui hi havia a dins, ja que únicament van aconseguir anotar la matrícula.

Els operatius sobre el terreny van posar aquesta dada en coneixement del centre de coordinació policial (CECOR), en què hi ha integrats els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Adif va interrompre ahir a la tarda el servei de l’AVE, a l’altura de Bàscara, com a mesura de seguretat, per evitar possibles accidents en el cas d’una invasió de vies per part de manifestants independentistes, en una línia on els trens circulen a velocitat molt elevada. 

Tall preventiu

La companyia ferroviària va adoptar aquesta mesura després que grups de CDR anunciessin per les xarxes socials la seva intenció d’envair la línia d’alta velocitat, en protesta per la sentència del procés.

Davant d’aquesta situació, unitats dels Mossos d’Esquadra es van dirigir als voltants de les vies de l’AVE a Bàscara per fer controls de pas i evitar la invasió de les vies.

Segons ElNacional.cat, malgrat no identificar la persona que conduïa el vehicle –un Chevrolet Captiva de color negre–, els agents tenen clar que el cotxe es trobava en una reunió que es va dur a terme per preparar el tall de les vies de l’AVE.

La línia d’alta velocitat és una de les infraestructures més sensibles i que compten amb més vigilància policial des que es van iniciar les protestes per la sentència del procés, ja que l’ocupació de vies ha sigut una protesta recurrent en reivindicacions independentistes anteriors.

Denunciats dos nebots

Notícies relacionades

La Policia Nacional ha denunciat davant del jutge 26 persones per desordres públics, entre elles dos nebots del president català, Quim Torra, a qui va identificar després de desallotjar els independentistes que tallaven l’AP-7 a Salt (Girona), que després van protestar al centre d’aquesta localitat.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, entre els 26 identificats per la Policia Nacional figuren dos nebots de Torra, un dels quals, Ernest M. T., militant de la CUP, ja va ser detingut per tallar les vies de l’AVE a Girona el primer aniversari de l’1-O. Els dos nebots de Torra van ser identificats ahir per la Policia Nacional en ocasió del desallotjament de l’AP-7 a Salt (Girona), on un grup d’independentistes es va mantenir a l’autopista amb barricades, una vegada la plataforma anònima Tsunami Democràtic ja havia donat per finalitzat el tall d’aquesta via, iniciat la nit anterior.