NOU PARTIT

Terol Existeix entra al Congrés amb un diputat

Guitarte es compromet a recolzar «la governabilitat d'Espanya»

Terol Existeix entra al Congrés amb un diputat

Antonio Garcia

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Terol Existeix ha aconseguit entrar al Congrés dels Diputats amb un representant. El cap de llista de Terol Existeix al Congrés, Tomás Guitarte, s’ha mostrat «molt content» pels resultats obtinguts en les eleccions generals, en les quals ha sigut la força més votada a Terol, i ha aconseguit un dels tres escons que estaven en joc en aquesta circumscripció. Guitarte ha garantit que recolzarà «la governabilitat» d’Espanya.

Terol Existeix, amb el 95,95% dels vots escrutats, ha obtingut 18.603 sufragis a la seva província, el 26,34%. El segueixen el PSOE, amb 18.048 vots, el 25,55%, i el PP, amb 16.954 vots, el 24%. Cada una d’aquestes forces ha aconseguit un diputat a Terol.

Guitarte ha dit que veuen l’escó «com una eina per exigir el compliment de les promeses realitzades», en al·lusió a actuacions que «han estat planificades però mai s’han complert» perquè «Terol sempre es quedava fora» de les inversions de l’Estat.

Notícies relacionades

Ha remarcat que Terol Existeix vol «que hi hagi un Govern d’Espanya», de manera que no hi posarà «cap obstacle», tot i que «caldrà negociar els recolzaments» perquè volen «que els fets es compleixin».

Tomás Guitarte ha acabat afirmant que Espanya és «l’únic país europeu que té aquestes diferències –territorials– tan grans» i que «és hora de plantejar-se un reequilibri del territori», cosa que la plataforma vol portar a terme mitjançant un pacte d’Estat.