Escissió

Abandonen l'acampada de Barcelona uns 100 joves lligats a formacions polítiques

Tsunami Democràtic trasllada a aquesta mateixa plaça les seves mobilitzacions durant la jornada de reflexió, en lloc de la de Catalunya

zentauroepp50821750 acampada191109194722

zentauroepp50821750 acampada191109194722

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un centenar de persones vinculades a joventuts de formacions polítiques han abandonat l’acampada de la plaça Universitat de Barcelona i han desmuntat una trentena de tendes, després d’una tensa assemblea que va tenir lloc ahir a la nit i en la qual es va produir una escissió entre els acampats. [Segueix aquí en directe les últimes notícies de les eleccions generals de novembre i de Catalunya]

Segons han assenyalat a EFE fonts de l’acampada, grups vinculats a formacions polítiques van proposar ahir a la nit donar per finalitzada l’acampada per problemes de seguretat dins de la plaça i continuar la protesta de forma descentralitzada, amb accions de protesta als barris de la ciutat.

L’assemblea va finalitzar sense acord i una part dels concentrats va abandonar l’acampada i va desmuntar les seves tendes, mentre que un altre grup continua a la plaça Universitat, on continua impedint el pas de vehicles per la Gran Via i el carrer de Pelai.

Les persones que han marxat eren les que havien llogat l’escenari, que ha sigut desmuntat, i els encarregats de gran part de les comissions, com cuina, informació i mobilitzacions, que han quedat molt minvades.

Acusacions de robatori de diners

També eren els responsables de la caixa de resistència. En un comunicat, les persones que han decidit continuar amb la protesta han acusat les joventuts d’ERC i a Arran del «robatori dels diners de la caixa de resistència i part de les donacions solidàries» que l’acampada ha recollit durant 10 dies. Preguntades per les acusacions, fonts d’Arran han negat a Europa Press que hagi sigut així, i afirmen que tots els diners que s’han recollit en la protesta es destinaran «a causes repressives i aviat es farà públic quin percentatge va a cada caixa de resistència».

Les mateixes fonts han admès que alguns acampats no estan d’acord amb la decisió de desconvocar i «han respost amb agressivitat i falses acusacions».

Els joves van iniciar l’acampada indefinida el dimecres 30 d’octubre a la plaça Universitat per reclamar que «es pari de forma immediata la repressió», l’amnistia dels líders 

Notícies relacionades

La mobilització continua sota el nom d’Assemblea Plaça Uni i els seus membres han iniciat aquest matí la reorganització de l’acampada, que va començar el passat 30 d’octubre. 

En aquest context, Tsunami Democràtic ha anunciat durant el matí d’aquest dissabte el trasllat de la plaça de Catalunya a la d’Universitat els actes previstos en aquesta jornada de reflexió.