ÚLTIM CONSELL DE MINISTRES

El Govern central assumeix que el Parlament continua entossudit en el procés

L'Executiu recorre davant del Constitucional l'admissió a tràmit de la moció sobre l'autogovern

Anuncia que el Tribunal deduirà testimoni de particulars i decidirà si envia l'assumpte a la fiscalia

planas-celaa-rivera-castro2

planas-celaa-rivera-castro2 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El Govern central conclou l’últim Consell de Ministres abans de les generals d’aquest diumenge amb la convicció que el Parlament continua promovent elprocésd’independència  de Catalunya, malgrat les reiterades advertències de la justícia. Per això, en la seva última reunió, el gabinet ministerial ha validat dues noves actuacions per tal de frenar noves resolucions de la Cambra catalana en favor de la secessió. 

«El Parlament pretén manifestar la seva clara intenció de continuar pel procés i nosaltres hem de preservar l’eficàcia de les resolucions del Tribunal Constitucional», ha asseverat la portaveu governamental, Isabel Celaá. 

Notícies relacionades

L’Executiu ha aprovat presentar aquest divendres dos incidents d’execució de sentència davant del Tribunal Constitucional contra dos acords de la Mesa del Parlament. La del 29 d’octubre, quan va admetre a tràmit una moció plantejada per la CUP sobre l’autogovern, i la del 5 de novembre, en què va rebutjar la reconsideració que havien sol·licitat alguns grups. El Govern central considerava que es pretén «exercir de manera concreta el dret d’autodeterminació, que ha sigut declarat anticonstitucional i nul pel Tribunal Constitucional», ha anunciat Celaá. El ministre d’Administracions Públiques, Luis Planas, ha afegit que hi haurà deducció de testimoni de particulars i que el Tribunal decidirà després d’aquest procés si envia les actuacions a la fiscalia. «Correspon al Tribunal Constitucional adoptar la mesura que estimi oportuna», ha assegurat. 

Segons el parer del Govern central, el president del Parlament, Roger Torrent, i la resta dels membres de la Mesa tenien «ple coneixement» que estaven incomplint resolucions del Constitucional.