El PPC acusa Sánchez d'aliar-se amb ERC per «trair el pacte del 78»

«La derrota de la nació espanyola és la plurinacionalitat», censura Álvarez de Toledo

zentauroepp47561142 graf2444  barcelona  30 03 2019   cayetana alvarez de toledo190330141231

zentauroepp47561142 graf2444 barcelona 30 03 2019 cayetana alvarez de toledo190330141231 / Enric Fontcuberta

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP català ha portat aquest divendres la campanya a la plaça d’Urquinaona, un dels epicentres dels disturbis després de la sentència del procés, i ha aprofitat l’escena per fer broma sobre la «llamborda» que va mostrar Albert Rivera en el debat televisiu a cinc i alhora endurir el to contra el president en funcions, Pedro Sánchez

La flamant número u per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha tornat a empunyar el terme ‘traïdor’ que havien esborrat del discurs popular després del 28-A per consolidar un gir discursiu més moderat, i l’ha acusat de buscar complicitats amb ERC per «trair el pacte del 78» reflectit a la Constitució. «La derrota de la nació espanyola és la plurinacionalitat, una derrota de l’Espanya de ciutadans lliures i iguals davant de la llei en un ordre constitucional», ha sentenciat, per demanar que els electors concentrin el vot «patriòtic» en les seves sigles.

«No hem vingut a reposar la rajola de Rivera. L’anomena llamborda, però no és una llamborda, és una rajola, és un panot», ha dit davant d’uns cinquanta simpatitzants. «Aquí s’ha trencat un més dels mites del nacionalisme, que és el seu amor a Catalunya. Sabíem del seu odi a Espanya, el que els mou, però el que no coneixíem amb aquesta claredat és el seu odi a Catalunya», ha apuntalat per traçar un vincle entre l’independentisme i la violència, una cosa que segons el seu parer rebobina als anys 70.

Uns aldarulls dels quals, si es repeteixen, ja avancen que responsabilitzaran Sánchez. «Ara van directament contra les urnes, contra la democràcia. Tant dir ‘volem votar’ i ara estan jugant amb la idea d’impedir que votem tots. És un Tsunami antidemocràtic i sempre ho ha sigut», ha prosseguit. 

Des del que considera un «lloc de resistència», ha demanat «perdó» als «demòcrates» catalans que s’hagin pogut sentir «abandonats» per l’Estat, i s’ha compromès que això no torni a passar. En aquesta direcció, ha revelat que es va acostar a la plaça d’Urquinaona per veure com havia quedat després del pas dels disturbis i que després es va traslladar a l’hospital per conèixer l’estat del policia nacional ferit: «La seva era una imatge del sacrifici, del que costa la defensa de la democràcia».

«Zero danys»

Notícies relacionades

El dirigent del PPC, Alejandro Fernández, ha cridat a dipositar la papereta blava a les urnes perquè «el PP està en disposició de guanyar les eleccions». «Tot començarà a partir de l’11 de novembre. La Catalunya silenciosa o silenciada tornarà a ser la protagonista del seu futur», ha emfatitzat.

Per la seva banda, l’edil popular a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha repassat les conseqüències dels disturbis per contraposar els «zero danys» del constitucionalisme. «Va ser un lloc de revoltes a Catalunya afavorides des de la Generalitat però molt ben tramades per la gent de pau», ha asseverat amb visible ironia. Bou ha insistit que la victòria el pròxim 10-N és «fer fora Sánchez de la Moncloa» i ha censurat que això «només ho pot aconseguir el PP»: «Algú va dir ‘catalans a les armes’, ara jo dic ‘catalans a les urnes’», ha conclòs.