MÍTING A BARCELONA

Casado: «Sánchez està en mans de si Torra decideix pressionar o no aquesta setmana»

Álvarez de Toledo afirma que el PSC són «infiltrats», perquè són «nacionalistes»

L'exdirigent d'UPD, Rosa Díez, demana el vot per als populars

zentauroepp50769505 barcelona  05 11 2019   pol tica casado  cayetana y rosa die191106135803

zentauroepp50769505 barcelona 05 11 2019 pol tica casado cayetana y rosa die191106135803 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pablo Casado ha aterrat aquest dimecres a Barcelona per situar el president de la Generalitat, Quim Torra, com el «pulmó» d’un Govern de Pedro Sánchez. «[El president en funcions] està en mans de si Torra decideix pressionar o no aquesta setmana», ha etzibat, i l’ha fet «responsable» de «qualsevol aldarull» que pugui succeir durant la jornada de reflexió, ja que el sobiranisme civil ha preparat activitats a les places de diversos municipis. 

El líder popular ha culpat els socialistes del transcurs del procés des de la sala contigua al Saló del Tinell, lloc on fa 16 anys es va firmar un acord entre PSCERC ICV per impulsar un govern catalanista d’esquerres, el tripartit: «Aquest sectarisme suïcida va fer que la conformació del govern marginés amb un cordó sanitari el PP», ha afirmat. Però més enllà d’aquest episodi, Casado s’ha volgut fixar en el discurs que va fer l’ara Rei Emèrit el 1976 en defensa de Catalunya com a «porta d’Espanya». «Ja vam advertir que abans de trencar Espanya es trencaria Catalunya», ha apuntat, i ha criticat de Sánchez que es «degui» als recolzaments dels que «van fer un cop d’Estat. «No hi ha res més patriòtic que fer fora Sánchez», ha sentenciat.

L’objectiu de Casado és que «l’independentisme perdi tota esperança». «Volen que segueixi Sánchez per això mateix, tenen esperances de continuar amb la seva estratègia de ruptura», ha proclamat, erigint-se com a garant de la legalitat i un obstacle contra les aventures sobiranistes.

Casado ha insistit en les seves preguntes a Sánchez, eludides pel socialista: «¿Quantes nacions hi ha a Espanya?, ¿Què és un Estat plurinacional?, ¿És Catalunya una nació?, ¿Tornarà a pactar amb Torra i Junqueras si li fes falta a partir de diumenge?, ¿Què opina vostè de les xifres de l’atur?», ha insistit, per sentenciar que Sánchez «va mirar el paper gargotejant el seu testament polític». 

No s’ha oblidat de la polèmica que persegueix el postulant socialista per haver suggerit que el Govern central pot tenir ingerències en la fiscalia. «Si m’ho cregués, ¿per què llavors no està actuant ja contra el senyor Torra? Si no és així, com diuen els fiscals, espero que el Govern recolzi la seva actuació», ha afirmat.

Els «infiltrats»

La número u per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha qualificat els socialistes d’«infiltrats», perquè «el PSC no és un partit d’esquerres amb simpaties en el nacionalisme, sinó nacionalistes que militen a l’esquerra perquè el nacionalisme pugui completar la seva operació d’emmascarar el seu profund caràcter antiigualitari i segregador». «Tot aquell que rebutgi el nacionalisme i defensi i estimi la igualtat ha d’impedir que segueixi el PSOE al poder», ha resolt, ovacionada per unes cinquanta persones.

Notícies relacionades

També ha carregat contra Ciutadans per no haver-se coalitzat sota les sigles d’Espanya Suma i ha advertit als taronges que «si l’autocrítica no te la fas, te l’acaben fent els votants». «Cs hauria de reconèixer que va cometre un error molt important al no presentar-se a una investidura després d’haver guanyat les eleccions a Catalunya», ha etzibat aInés Arrimadas. Quant a Vox, ha afirmat que els «retreu» el seu «desistiment constitucional».

Els populars han repescat el reconeixement de l’exdirigent de UPDRosa Díez, que també ha intervingut en l’acte per qüestionar el «progressisme» del PSOE: «Qui governa Espanya és l’aliat dels enemics d’Espanya i em dol que no hi hagi algú dins del PSOE que l’hi digui», ha emfatitzat, i ha demanat el vot per a Casado: «Soc aquí perquè em dona la gana, perquè no soc neutral, per Espanya i perquè vull que guanyis les eleccions».