entre protestes independentistes

Elionor, en un impecable català: «Catalunya sempre ocuparà un lloc especial al meu cor»

El Rei destaca que a Catalunya no poden tenir cabuda ni la violència, ni la intolerància ni el menyspreu als drets i a les llibertats dels altres»

20191104 459819 premiosgironamo1 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La princesa Elionor, acompanyada pels Reis, ha assistit aquest dilluns al seu primer acte oficial a Catalunya per a l’entrega dels premis Princesa de Girona 2019, enmig de lesprotestes i mobilitzacions independentistes per la sentència del procés.

A la seva arribada a l’acte, al Palau de Congressos de Catalunya, els Reis i les seves filles han sigut rebuts amb una prolongada ovació i crits de «¡Visca el Rei!» i «¡Visca la Princesa de Girona!».

A l’esdeveniment, que suposa el primer acte oficial de la princesa Elionor en territori català, assisteixen gairebé 1.400 convidats, que han anat accedint a l’edifici amb bastanta antelació davant la possibilitat que hi hagués problemes de mobilitat i per superar amb temps els diversos controls de seguretat.

Felip VI, Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia han sigut rebuts a les portes del Palau de Congressos per la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo; el president del Senat, Manuel Cruz; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el president de la Fundació Princesa de Girona, Francisco Belil, i la directora de la institució, Mònica Margarit.

Ha sigut a la seva entrada a l’auditori quan els membres de la família reial han sigut rebuts amb visques i un prolongat aplaudiment, al qual els Reis i les seves filles han respost.

S’han assegut a continuació, però els aplaudiments continuaven, i això ha fet que el Rei es tornés a aixecar per agrair el gest i instés a fer-ho també la Princesa, acompanyada per la reina Letícia i la infanta Sofia.

A l’acte no hi ha representació del Govern català ni tampoc hi assisteix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de manera que el màxim representant municipal és el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni.

Hi assisteixen nombrosos empresaris, molts d’ells, patrons de la Fundació Princesa de Girona, encapçalats pel president de la CEOE, Antonio Garamendi, i tots els seus vicepresidents.

Notícies relacionades

La princesa Elionor ha felicitat els premiats i, en un català impecable, ha donat les gràcies pel «compromís amb una terra, Catalunya, que des de sempre ocuparà un lloc especial al meu cor».

També el Rei s’ha adreçat als premiats i als presents a l’acte i ha destacat que a Catalunya no poden tenir cabuda «ni la violència, ni la intolerància ni el menyspreu als drets i a les llibertats dels altres». 

Temes:

Catalunya