ENTREVISTA A TELEVISIÓ

Quim Torra admira la voluntat del poble que va portar a la creació d'Israel

El president de la Generalitat puntualitza que no recolza les accions violentes

zentauroepp50410909 catalan regional president quim torra arrives for a news con191021123852

zentauroepp50410909 catalan regional president quim torra arrives for a news con191021123852 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit en una entrevista emesa a la televisió pública d’Israel que admira com el poble d’aquest país, «sabent que són nació», va portar a la creació d’un Estat. «Sempre és present en la meva ment el desig de ser de la gent d’Israel», afirma Torra, que agrega que «molts catalans» admiren Israel per haver-se constituït en un Estat.

Durant l’entrevista es refereix a les protestes a Catalunya contra la sentència del procés i apunta que no recolza les accions violentes, mentre destaca l’alta concurrència a les manifestacions. D’altra banda, diu que és «completament irresponsable» i «increïble» que el president espanyol, Pedro Sánchez, es negui a respondre-li el telèfon per dialogar.

«Sé que ser president de Catalunya ara implica riscos, i els assumeixo, però això no ens paralitzarà i continuarem cap endavant, perquè tenim un mandat popular», afirma.

Notícies relacionades

El febrer d’aquest any, l’expresident català Carles Puigdemont, va comparar Catalunya amb Israel i els va descriure com a projectes nacionals i culturals molt semblants. A més, va expressar que a Catalunya també hi ha un «reconeixement a la lluita d’Israel per la seva autodeterminació, com a nació que pugui aconseguir i decidir el seu futur de forma pròspera en pau i democràtica».

Tant aquestes afirmacions com la seva felicitació l’abril de l’any passat a l’Estat jueu pel70 aniversari de la seva independènciavan generar crítiques de diversos actors socials i polítics catalans per la qüestió palestina i l’ocupació israeliana.