Manifestació

Òmnium i l'ANC carreguen contra les xifres de la Guàrdia Urbana: «És una vergonya»

Les entitats acusen el regidor de Seguretat, Albert Batlle, de manipular les dades de participants per perjudicar el sobiranisme

zentauroepp50593848 people gather during a pro independence demonstration called191026194517

zentauroepp50593848 people gather during a pro independence demonstration called191026194517 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les entitats que han convocat la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona han criticat durament les xifres de participació ofertes per la Guàrdia Urbana, que ha taxat en 350.000 els assistents a la protesta. «És una vergonya», ha qualificat el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, en declaracions a TV-3. Els organitzadors de la marxa s’han mostrat contrariats per la diferència entre les dades de participació d’aquest dissabte i els de la mobilització de l’11 de novembre del 2017, ja que consideren que totes dues van aconseguir omplir el carrer Marina i que en aquesta última ocasió la policia barcelonina n’ha rebaixat els participants a la meitat.

Notícies relacionades

Òmnium i l’ANC han assenyalat directament el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, com a responsable del descens oficial d’assistents i l’han atribuït a una motivació política. Mauri ha considerat «inadmissible» l’ús instrumental que, segons la seva opinió, ha fet el dirigent del PSC-Units per Avançar del càlcul de la Guàrdia Urbana i ha anunciat que en demanaran explicacions.

«Ja fa una temporada», ha afirmat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, amb referència a la xifra d’assistents que va donar la policia barcelonina sobre la manifestació de l’11 de setembre d’aquest any o la de la vaga general del 18 d’octubre. «Comencem a pensar que aquí hi ha una intencionalitat [...] A veure quina xifra donen demà, perquè el PSC convoca demà», ha declarat.