memòria històrica

El colpista Antonio Tejero, en la concentració franquista de Mingorrubio | VÍDEO

L'extinent coronel de la Guàrdia Civil ha sigut rebut amb joia i crits d'«A les seves ordres, coronel»

whatsapp-image-2019-10-24-at-12

whatsapp-image-2019-10-24-at-12

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'extinent coronel de la Guàrdia Civil golpista Antonio Tejero ha arribat a les dotze i mitja a la concentració franquista propera al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio (Madrid), on serà reinhumat dijous el dictador Francisco Franco.

A l'adonar-se de la seva presència, els més de 250 partidaris de Franco l'han rebut amb joia cridant contínuament el seu nom. «A les seves ordres, coronel» o «Tejero, gran d'Espanya», s'ha sentit dir a algun dels concentrats. [Seguiu la exhumació de Franco del Valle de los Caídos | Última hora en directe]

L'extinent va encapçalar el fallit cop d'Estat del 23 de febrer de 1981, que els seguidors del dictador han acompanyat des de la seva arribada a la concentració, ha intentat creuar el cordó policial desplegat als voltants del cementiri, però els policies l'han frenat.

VIDEO| Moment de l'arribada del colpista Antonio Tejero, responsable del 23-F, a #Mingorrubio https://t.co/DgPDS9txcn #exhumacionFranco pic.twitter.com/9aM7AdtBXd— El Periódico (@elperiodico) October 24, 2019

Notícies relacionades

Els agents també han separat els periodistes dels simpatitzants de Franco i de Tejero després que proferissin crits acusant-los de manipuladors. Diversos furgons de la Policia han acudit al lloc i els agents han establert un cordó per separar els periodistes dels manifestants.

Allí, al cementiri de Mingorrubio, també hi ha Ramón Tejero, fill de l'exoficial, que serà l'encarregat, una vegada realitzada la inhumació de les restes del dictador, d'oficiar una missa en la intimitat familiar juntament amb el prior del Valle de los Caídos.