SENTÈNCIA

Anul·len la sanció a una agent perquè va ser la seva mare qui va insultar Puigdemont

Els Mossos d'Esquadra van sancionar l'agent amb set mesos de suspensió d'ocupació i sou

zentauroepp42575790 graf5786  ginebra  suiza   18 03 2018   el expresidente de l190830231112

zentauroepp42575790 graf5786 ginebra suiza 18 03 2018 el expresidente de l190830231112 / Salvatore di Nolfi

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge de Barcelona ha anul·lat la sanció de set mesos de suspensió d’ocupació i sou que va imposar la direcció dels Mossos d’Esquadra a una agent per proferir insults a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en el seu perfil de Facebook, al concloure que va ser la seva mare qui els va escriure.

En la sentència, a què ha tingut accés Efe, el titular del jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona, dona la raó parcialment a l’agent. La Divisió d’Assumptes Interns (DAI)la va expedientar pels insults que va publicar a les xarxes socials contra Puigdemont, entre novembre i desembre del 2016. Arran de l’expedient de la DAI, el director delsMossos d’Esquadra va imposar a l’agent, adscrita com a cap a la sala de comandament regional de Girona, una sanció disciplinària per una falta greu que va comportar la suspensió de funcions i sou durant set mesos, mesura que encara no s’ha arribat a executar.

Notícies relacionades

En aquest cas, segons el jutge, s’ha produït una «evident conculcació» del principi d’innocència cap a la mosso expedientada. En el tràmit administratiu va ser defensada per l’advocat Javier Aranda, ja que se la va sancionar internament encara que hi havia «insuficiència de prova» que la incriminés. Per al jutge, el fet que la mosso fos la responsable del seu perfil de Facebook no la fa responsable «a priori» de la infracció administrativa que li va atribuir la direcció de la política autonòmica per atemptar contra la dignitat de funcionaris i contra el prestigi i consideració deguts a la Generalitat.

La sentència ressalta que en el judici per aquests fets ha quedat provat que la mare de l’agent va utilitzar, a través d’un enllaç directe a l’ordinador de la seva filla, el seu perfil de Facebook. La mare va escriure els comentaris o opinions publicades en forma de «crítica despectiva» cap a Puigdemont, sense informar la seva filla. De fet, la mare de la mosso ja va reconèixer en la seva declaració en el procés administratiu que va ser ella qui havia escrit els comentaris. Al donar per bona aquesta versió exculpatòria, el jutge acorda anul·lar i deixar sense efecte la sanció imposada per la Generalitat a la mosso, tot i que descarta que tingui dret a ser indemnitzada perquè la suspensió de set mesos d’ocupació i sou encara no se li ha aplicat.