la resposta a la sentència

Tsunami Democràtic limita les seves pròximes accions a les Marxes per la Llibertat i la vaga general

La plataforma rectifica un primer comunicat que deia que no tornarien a organitzar res fins al dissabte 26 d'octubre

zentauroepp50398866 people walk on the highway towards el prat airport in barcel191014154810

zentauroepp50398866 people walk on the highway towards el prat airport in barcel191014154810 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts

El Tsunami Democràtic ha limitat les seves pròximes accions a les Marxes per la Llibertat i la convocatòria aquest divendres d’una vaga general. Ho ha fet en un comunicat que ha modificat després d’anunciar en una primera nota, que després ha eliminat dels seus canals de Twitter i Telegram i ha tornat a ser publicat modificat, que no tenia previst organitzar una altra acció fins al dissabte 26 d’octubre –quan està prevista una manifestació unitària del sobiranisme– per donar protagonisme a les iniciatives ja programades. 

«Fins al dia 26 d’octubre no està prevista, en principi, cap iniciativa des de Tsunami: tot el protagonisme, ara, a les iniciatives en marxa», deia el primer comunicat de Tsunami Democràtic. En la nova nota, la plataforma diu que la nova acció serà «quan siguem milers de gotes en l’‘app’».

En el comunicat, el Tsunami Democràtic s’ha reafirmat en la seva estratègia de «no-violència» i ha rebutjat així qualsevol acció de caràcter violent en les manifestacions, mentre han criticat la «brutalitat» policial.

Notícies relacionades

Tsunami Democràtic, que no té líders identificats i mou les protestes a través de xarxes socials, ha demanat «impedir» qualsevol acció que algú pugui promoure amb violència i ha remarcat que només impulsa «accions en el marc estricte de la disciplina no-violenta». «La no-violència és l’estratègia fonamental del nostre moviment, per convicció i per efectivitat: ho demostrem repetidament els moviments de desobediència civil de les últimes dècades», afirmen.

En tot cas, també deixen clar que hi ha hagut una «brutalitat policial aquests dies» que consideren «completament inacceptable» i davant de la qual exigeixen «responsabilitats polítiques».