Torra es desmarca de la violència 48 hores després

El president de la Generalitat afirma que «la violència no ens representa, ni ens representarà mai»

Després de participar en una marxa per la llibertat, ha declarat que «és fantàstic veure el poble mobilitzat»

video 3559972 vid 16 163213 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat aquest dimecres el seu recolzament a les manifestacions que s’estan duent a terme com a reacció a la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes.

«És fantàstic veure el poble mobilitzat. És emocionant. Que ningú dubti que aquest president i el Govern estanal costat de la gent», ha assegurat en declaracions als mitjans després d’assistir a la columna de les Marxes per la Llibertat, impulsades per l’ANC i Òmnium Cultural, que ha començat a Girona.

Torra ha recolzat totes les manifestacions que s’estan duent a terme a Catalunya «en contra de la sentència i a favor del dret d’autodeterminació» i els ha desitjat èxit, sense fer al·lusió als aldarulls registrats en diversos municipis catalans com a reacció a la resolució.

Pel president de la Generalitat, manifestacions pacífiques com les impulsades per l’ANC i Òmnium mostren el millor dels catalans: «Aquestes marxes demostren el millor del poble català. Espero que sigui un gran èxit».

«La violència no ens representa»

Després d’evitar en diverses ocasions pronunciar-se sobre els incidents d’ahir a la nit, Torra  ha acabat afirmant que «la violència no ens representa ni ens representarà mai, al moviment independentista català».

Des de la carretera C-63, tallada al trànsit per la manifestació, a l’altura de Sils (Girona), Torra ha repetit les declaracions que havia fet minuts abans, però aquesta vegada sí que ha inclòs una breu referència als disturbis en les mobilitzacions dels CDR d’ahir a la nit a Barcelona i altres ciutats catalanes.

No ha aprofundit en aquests incidents, més enllà de desmarcar-se de «la violència» com a mètode i reafirmar-se en el «civisme» que marquen les marxes d’avui.

Torra ha fet seu el lema «Ho tornarem a fer» que va proclamar el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i ha destacat: «És el missatge que el poble ens està enviant i que la classe política ha d’escoltar».

Notícies relacionades

Durant el recorregut de la marxa en què participava Torra, un home ha hagut de ser evacuat després d’haver-se sentit indispost. 

També ha agraït la presència a la marxa de l’ex ‘lehendakari’ Juan José Ibarretxe, que participa aquest dimecres en un acte convocat per l’ANC al Teatre de Sarrià.