SENTÈNCIA PROCÉS

Meritxell Budó comprèn les mobilitzacions després de la sentència del procés

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya comparteix les protestes però reconeix alguna disputa

zentauroepp50303180 08 10 2019 la consellera meritxell bud   catalu a espa a eur191008140738

zentauroepp50303180 08 10 2019 la consellera meritxell bud catalu a espa a eur191008140738 / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit aquest dimarts«comprendre» i «compartir» les mobilitzacions portades a terme després de conèixer-se la sentència del cas del procés, tot i que ha admès que al llarg del dia d’ahir dilluns «sí que hi va haver algun conflicte».

Budó ha defensat que les manifestacions es van desenvolupar majoritàriament «de manera cívica i pacífica», una actitud que van mantenir «desenes de milers de persones» malgrat que sí que «hi va haver més dificultats» cap a la nit a l’aeroport del Prat, ha assenyalat. 

En declaracions a SER Catalunya, Budó ha apuntat que «el Govern ha de garantir el lliure exercici del dret a manifestació i, alhora, ha de vetllar per la normalitat del dia a dia».

Notícies relacionades

Ha indicat quel’aeroport és «una infraestructura estratègica» i que les penes per impedir el seu normal funcionament «poden ser molt elevades», fins i tot podrien sentenciar-se condemnes per sedició, així que l’actuació dels Mossos, ha dit, també estava encaminada a «protegir, que no es produïssin aquests fets».

La jornada d’aquest dilluns va deixar més d’uncentenar de ferits en les protestes; a més, el Departament d’Interior ha anunciat que investigarà una actuació dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra en la qual un furgó policial va arrencar amb una manifestant pujada a la part davantera del vehicle.

Temes:

Govern