veredicte històric

Les reaccions dels condemnats per la sentència del procés

Les penes van des dels 10 mesos de multa fins als 13 anys de presó

Les reaccions dels condemnats per la sentència del procés

J J Guillen

2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha condemnat els líders del procés a penes d’entre 10 mesos de multa i 13 anys de presó. Una vegada coneguda la sentència, els condemnats, a excepció a hores d’ara de Dolors Bassa, Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, han reaccionat, generalment, a través de Twitter.

A continuació, les primeres reaccions dels líders del procés després de conèixer-se la sentència:

Oriol Junqueras (13 anys de presó i el mateix període d’inhabilitació):

«Tornarem més forts, més convençuts i ferms que mai. Gràcies a tots i persistir perquè nosaltres persistirem sempre, sempre!»

Raül Romeva (12 anys de presó i 12 d’inhabilitació absoluta):

«Fa mesos que ens van sentenciar preventivament. Avui, a les preses i els presos polítics ens utilitzen per cronificar problemes polítics. Volen sentències també a tot un moviment. Però s’equivoquen. Aquesta presó injusta és una eina política que, combinada amb la fermesa de la ciutadania, ens determinarà encara més en aquesta lluita pels drets col·lectius. Reivindiquem-nos, siguem conscients de les nostres fortaleses. La primera de totes, un objectiu noble: la llibertat des de la radicalitat democràtica i el civisme. 

Cap sentència canviarà les aspiracions polítiques de milions de ciutadans, ni aquesta ni les que vindran. No deixarem d’insistir, en cas d’anar, d’aprendre. Perquè tenim tan clar que el camí i la mirada seran llargues com que la seva por som nosaltres. Dempeus, combatius, dignes. 

Esperança i llibertat.»

Jordi Turull (12 anys de presó i 12 d’inhabilitació absoluta):

«VISCA CATALUNYA LLIURE!»

Carme Forcadell (11 anys i 6 mesos de presó i el mateix temps d’inhabilitació absoluta):

«La injustícia s’ha consumat. El lliure debat parlamentari no és delicte, és un dret exercir-lo i un deure defensar-lo. No ens cansarem de dir-ho allà on faci falta. Avui la democràcia viu un dia fosc, però ni en moments així el derrotisme ha de vèncer. Sortirem!»

Joaquim Forn (10 anys i 6 mesos de presó i el mateix període d’inhabilitació absoluta):

«Gràcies pel vostre suport.

Gràcies perquè sabem que sempre hi sou.

No defallirem.

Visca Catalunya lliure!»

Josep Rull (10 anys i 6 mesos de presó i idèntic període d’inhabilitació absoluta):

«Si haguessin jutjat els fets, ens haurien absolt. Com que han jutjat les idees, ens han condemnat. Condemnant-nos han condemnat 2,5 M de catalans que van votar l’1-O en un dels exercicis més extraordinaris de democràcia que ha viscut Europa el s. XXI.

Ens mantindrem... poble»

Jordi Cuixart (9 anys de presó i 9 anys d’inhabilitació absoluta):

«Missatge des de la presó: La resposta a la sentència, reincidència #HoTornaremAFer Amnistia, Democràcia i Autodeterminació.»

Notícies relacionades

Jordi Sànchez (9 anys de presó i 9 anys d’inhabilitació absoluta):

«INJUSTÍCIA!!!»