Huévar de Aljarafe

El PP i Ciutadans critiquen el PSOE per una possible compra de vots en un poble sevillà

'ABC' recull uns manuscrits que provarien com s'oferien llocs de treball per guanyar sufragis

«Molt malament ha d'estar el PP per convertir en escàndol una cosa que afecta 2.000 persones», diuen els socialistes

jregue41321434 barcelona 15 12 2017  pol tica   preparativos con las urnas 190322194359

jregue41321434 barcelona 15 12 2017 pol tica preparativos con las urnas 190322194359

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agnecias

El PP i Ciutadans han criticat el PSOE per un suposat cas de compra de vots per part dels socialistes a Huévar de Aljarafe. Els conservadors, han denunciat aquest dimecres el «favoritisme» i la «suposada compra de vots» amb diners públics i l’ha emplaçat a oferir explicacions avui mateix per aquests fets. Els populars han difós a les xarxes l’etiqueta «#PSOEcompravotos» per atacar els socialistes. En concret, el diari ‘ABC’ recull en la seva edició d’aquest dimecres uns manuscrits apareguts en aquest poble sevillà que, segons el diari, provarien com el Partit Socialista controlava els vots casa per casa oferint feina a l’ajuntament. Segons afegeix, van provar de destruir-los, però la trituradora es va cremar.

Davant d’aquestes informacions, el secretari general del PP, Teodoro García Egea ha afirmat que la «compra de vots i el favoritisme són a l’ADN del PSOE de Sánchez». «¿Prometrà la plena ocupació comprant vots? ¿Trobarà un buit entre promesa i promesa electoral per donar explicacions?», s’ha preguntat en un missatge en el seu compte de Twitter, acompanyat de l’etiqueta «#PSOEcompravotos». De la mateixa manera, la vicesecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha dit que la seva formació prendrà les mesures que siguin «necessàries» i ha afegit que l’actual alcaldessa popular està «investigant aquestes actuacions». Segons ha dit, els espanyols «no poden ser comprats» perquè ja «saben on porten les polítiques socialistes».

El portaveu parlamentari de Cs, Sergio Romero, ha cridat l’atenció aquest dimecres sobre «la gravetat» i «la vergonya aliena» que ha sentit al sentir la notícia. En concret, ha qualifcat aquesta informació com «una altra més sobre la gestió del PSOE-A» i ha assenyalat que el seu partit ho haurà de valorar en profunditat per, «sense cap complex», prendre les mesures i iniciatives oportunes respecte a la part política.

El PSOE ho nega

Notícies relacionades

El PSOE-A ho ha negat en un comunicat i ha advertit aquest dimecres que «molt malament ha d’estar el PP per convertir en un escàndol nacional un assumpte que afecta un municipi d’uns 2.000 habitants», en al·lusió a la possible compra de vots per part dels socialistes a la localitat sevillana de Huévar del Aljarafe.

En roda de premsa, i a preguntes dels periodistes, el portaveu parlamentari del PSOE-A, José Fiscal, ha explicat que no coneix aquest assumpte tret del que s’ha publicat aquest dimecres, si bé ha acusat el PP de «recórrer a un poble de 2.000 habitants per tapar el seu gran escàndol de les llistes electorals del 10-N». En concret, s’ha referit al fet que el número u del PP per Huelva al Senat, Juan José Cortés, pare de la petita Mari Luz, que va ser assassinada el 2008, «ha qualificat Moreno de ser un president que ha obtingut els pitjors resultats de la història, que eleccions rere eleccions perd recolzaments i que és president gràcies a Vox».

Temes:

Andalusia PSOE