proposta del PSOE

Sánchez intervindrà en un únic debat a cinc amb Vox el 4-N

Podem en volia dos i Ciutadans almenys dos, també, mentre que el PP encara no s'ha pronunciat

rosas47856294 casado sanchez debate electoral190921163453

rosas47856294 casado sanchez debate electoral190921163453 / REUTERS TV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Comitè Electoral del PSOE ha proposat que el candidat socialista i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, participi en «un únic debat televisiu a cinc» dilluns, 4 de novembre, sis dies abans de les eleccions generals del 10-N.

En un comunicat, el PSOE anuncia que el Comitè Electoral ha expressat la disposició del partit perquè Sánchez participi aquell dia en un debat a cinc «amb caràcter neutral».

Els altres participants serien els líders del PP, Pablo Casado; Ciutadans, Albert Rivera; Unides Podem, Pablo Iglesias i Vox, Santiago Abascal.

Els altres partits

La proposta socialista contrasta amb la d’Unides Podem, formació que ha sol·licitat la celebració de dos debats, i la de Ciutadans, que aposta per almenys dos.

Notícies relacionades

El PP encara no s’ha pronunciat en aquest sentit, tot i que a les passades eleccions el seu màxim dirigent va expressar la intenció d’acudir a tots els que s’organitzessin. 

L’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió i l’Audiovisual «està establint els contactes oportuns amb les forces polítiques per ser l’ens neutral que pugui organitzar el 4 de novembre» el debat, segons ha informat en un comunicat. Aquesta institució ja el va organitzar en els comicis del 2008, 2011, 2015 i 2016.