esmorzar informatiu

Urkullu denuncia que les transferències a Euskadi estan paralitzades

El 'lehendakari' carrega contra l'estratègia «uniformadora» de l'Estat en relació amb les competències pròpies com ara seguretat, sanitat, funció pública i educació

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, ha denunciat que el calendari de transferències està «paralitzat» i ha criticat l’«estratègia «uniformadora» en relació amb les competències pròpies com ara seguretat, sanitat, funció pública i educació.

Notícies relacionades

Urkullu, que està intervenint aquest dilluns a Bilbao en un esmorzar de Fòrum Europa-Tribuna Euskadi, ha assegurat que reconèixer l’autogovern suposa reclamar el seu compliment íntegre i apostar pel seu «aprofundiment i modernització». Per això, ha instat a defensar-lo davant de les «iniciatives recentralitzadores que minven la capacitat d’actuació d’Euskadi».

Després d’apostar per consolidar l’autogovern, ha insistit que cal aconseguir noves competències per millorar el benestar dels bascos. D’aquesta manera, ha apel·lat a reforçar la «construcció institucional» d’Euskadi i a assentar l’esperit originari de pacte bilateral amb garanties.