CAP AL 10-N

¿Aliança Puigdemont-Fachin? La Crida recolza el front unitari amb Front Republicà

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, també s'ha mostrat favorable a unir forces

zentauroepp50062862 puigdemont fachin190926123002

zentauroepp50062862 puigdemont fachin190926123002

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Crida Nacional per la República, l’organització impulsada per l’expresident Carles Puigdemont juntament amb Jordi Sànchez, en presó preventiva pel procés, ha recolzat la proposta de l’exdiputat Albano Dante Fachin de crear un «front unitari» sobiranista per a les eleccions generals del 10-N. Hores més tard, el líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha deixat oberta aquest dijous la porta a aliar-se amb el Front Republicà d’Albano Dante Fachin i ha indicat que li consten contactes de moment «molt preliminars» per valorar aquesta opció, que encara «s’ha de veure si és possible», ha afegit.

Fachin, líder de la coalició d’esquerres Front Republicà que no va obtenir representació en les generals del 28-A, ha apel·lat a través de Twitter a JxCat i ERC a formar un «front unitari» sobiranista per al 10-N.

Una opció ben vista per alguns dirigents de JxCat i que ja ha avalat públicament la portaveu al Congrés, Laura Borràs, a la mateixa xarxa social. «Per mi no quedarà», ha assegurat Borràs a Fachin.

També a Twitter, la Crida Nacional per la República ha destacat aquest dijous que la proposta de Fachin és el que «sempre» han reclamat: «No podem fer res més que sumar-nos a la seva petició i posar-nos a disposició d’aquesta estratègia per al que sigui necessari».

Coalició d’esquerra alternativa

Front Republicà, una coalició de l’esquerra alternativa independentista que inclou Som Alternativa, Poble Lliure i Pirates de Catalunya, va obtenir 113.000 vots en les eleccions de l’abril passat, sense obtenir escó al Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

És improbable que la proposta de Fachin d’una única llista independentista per al 10-N prosperi, tenint en compte que ERC manté la seva voluntat de presentar-se per separat, però hi hauria la possibilitat llavors que JxCat sumés forces amb Front Republicà, per així poder rendibilitzar els seus vots en forma de més escons.

No obstant, les diferències ideològiques entre aquests espais, sobretot amb el sector moderat del PDeCAT, podrien ser un obstacle.