CORRUPCIÓ

Esperanza Aguirre: «No hi ha cap espanyol que pensi que jo m'hagi emportat ni un duro»

L'expresidenta madrilenya afirma que «mai de la vida» ha ordenat l'adjudicació de contractes

jregue32799525 madrid  15 02 2016  esperanza aguirre  partido popular  que 170615104356

jregue32799525 madrid 15 02 2016 esperanza aguirre partido popular que 170615104356 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dit aquest dijous que «mai de la vida» ha donat ordres «del que cal fer» en l’adjudicació de contractes públics en qualsevol dels càrrecs institucionals que ha ostentat. «No hi ha cap espanyol que pensi que jo m’hagi emportat ni un duro», ha sentenciat.

Aguirre s’ha referit així a la seva condició d’investigada en l’‘Operació Púnica’ que instrueix l’Audiència Nacional sobre el suposat finançament irregular del PP.  Ha dit que acudirà a declarar «encantada» per explicar tot el que sap sobre el cas i ha justificat el seu silenci davant dels mitjans de comunicació perquè no vol que es converteixin en un «succedani de l’Audiència Nacional». Segons la seva opinió, totes les acusacions «són falses» perquè es basen en «fets falsos» ja que no ha demanat mai que s’adjudiqui «res a ningú», ja que aquesta funció competeix a les meses de contractació, formades per tècnics i funcionaris.

«De corrupció n’hi ha a tot arreu»

Sobre l’1% que es destinava a despeses de publicitat del pla d’infraestructures sociosanitàries a càrrec dels contractistes, ha comentat que és un sistema que s’inclou en «pràcticament tots» els contractes d’obra publica perquè cal fer senyalística o enviar cartes informatives als ciutadans, per exemple.

Aguirre també ha comentat que és «fals» que hagi utilitzat Fundescam per finançar les seves campanyes electorals, remarcant que quan va començar la crisi econòmica va suprimir els fons que el Govern autonòmic derivava a les fundacions dels partits en funció del nombre d’escons.

Notícies relacionades

«En el que pugui ajudar i col·laborar ho faré amb moltíssim gust», ha comentat, mentre ha lamentat que «no pot ser» que hi hagi un cas judicial obert amb persones investigades des del 2014 i a sobre la Fiscalia demani ampliar el termini d’instrucció.

A més, ha reconegut que «de corrupció n’hi ha a tot arreu» i en el cas concret del PP «ha fet un mal immens al partit», independentment que «el tractament mediàtic és molt diferent» que per a l’esquerra.