AL BARRI DE GRÀCIA DE BCN

Activistes independentistes ocupen una seu de CaixaBank

Denuncien que el banc «va finançar» una campanya contra l'1-O i reclamen que «deixi de finançar governs que apliquen la repressió»

tsunami

tsunami

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Una trentena d’activistes independentistes del denominat Tsunami Democràtic han irromput a les 8.15 hores d’aquest dimecres en una oficina de CaixaBank situada al carrer Torrent de l’Olla del barri de Gràcia de Barcelona per denunciar que aquesta entitat «va finançar» una campanya del Govern de Mariano Rajoy contra el referèndum de l’1-O i per reclamar al banc que deixi de «finançar governs que neguen el diàleg i apliquen la repressió legitimant la presó i la violència per evitar afrontar un conflicte democràticament».

Vestits de blau, alguns amb màscares blanques i amb cartells amb el lema «Aquesta empresa finança la repressió», la majoria dels activistes s’han assegut a terra en silenci. Un parell d’ells han repartit octavilles entre els treballadors i han llegit, megàfon en mà, una carta en què s’assegura que CaixaBank «va donar i continua donant el seu recolzament a les maniobres de l’Estat per vulnerar els drets i les llibertats dels seus ciutadans; de vegades de manera evident, de vegades finançant des del darrere». 

Santander, BBVA, Telefónica i més

Els independentistes han acompanyat aquesta acció de protesta amb la presentació oficial de fulls de reclamació en els quals no només s’apunta a CaixaBank, sinó també a altres empreses com araBanco Santander, BBVA, Telefónica, Repsol, Iberdrola, El Corte Inglés i Inditex. En la reclamació, es demana a totes aquestes empreses que deixin de «finançar governs que neguen el diàleg i apliquen la repressió legitimant la presó i la violència per evitar afrontar un conflicte democràticament».

També se’ls reclama que no participin en «campanyes dirigides a generar por entre la població» i que anteposin «els drets i la dignitat de les persones» als seus interessos econòmics. I és que, en l’apartat delsmotius de la queixa, la plataforma afirma que «aquesta empresa, conjuntament amb les empreses de l’apartat anterior, va finançar una campanya del Govern de Mariano Rajoy contra el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017».

Notícies relacionades

A continuació, afegeix que «les decisions sobre el futur de Catalunya les han de prendre els ciutadans del país i no les grans empreses de l’Ibex 35  organitzant campanyes de la por».

El Tsunami Democràtic és una plataforma –la direcció del qual no s’ha donat a conèixer públicament– que va néixer fa diverses setmanes a les xarxes socials per impulsar accions de resposta davant d’una eventual sentència condemnatòria contra els líders del procés des de «la no-violència i la desobediència civil».