POLÈMICA PER L'ÚS D'UN ESPAI PÚBLIC

Ciutadans acusa Torra de «fer el mateix que els que són a la presó»

Carrizosa critica el president per no obeir l'ordre del TSJC de retirar de la Generalitat la pancarta a favor dels presos independentistes

carrizosa / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Aquest diumenge, el líder del grup de Ciutadans en el ParlamentCarlos Carrizosa, ha avisat al president de la Generalitat, Quim Torra, que «està fent el mateix que van fer els que ara són en presó provisional». «Es reien dels requeriments de la justícia, es feien selfis, els trencaven i presumien que no els obeirien», ha afirmat el dirigent a Barcelona.

Les paraules de Carrizosa arriben després de la decisió de Torra de mantenir la pancarta que demana la llibertat dels líders polítics independentistes empresonats penjada al balcó de la Generalitat, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat retirar-la. El diputat de Ciutadans ha advertit al president que, si no treu la pancarta, ho tornaran a denunciar com va passar a la primavera.

Notícies relacionades

Carrizosa també s’ha referit a la petició d’una amnistia dels presos independentistes si el Tribunal Suprem els condemna, i ha acusat els socialistes de participar en aquest «globus sonda». «Ni indults ni amnistia», ha reclamat el diputat, que ha censurat «qualsevol fórmula que busqui evitar» que es compleixi una eventual condemna. «Que compleixin sense favoritismes el que els tribunals disposin», ha afirmat.

Inés Arrimadas, per Barcelona

Sobre les eleccions generals del 10 de novembre, ha afirmat que hi ha «totes les possibilitats» que Inés Arrimadas repeteixi com a cap de llista per Barcelona. En canvi, no s’ha atrevit a anticipar si es reeditarà la coalició Navarra Suma (formada per Ciutadans, PP i UPN), ja que la decisió correspon a la direcció del partit.