ENTREVISTA A LA REGIDORA DE BARCELONA PEL CANVI

Eva Parera: «Me'n vaig de la Lliga perquè pretén reviure CDC»

«És més del mateix. És nostàlgia d'un passat que hem d'oblidar, i amb el qual hem de ser molt crítics»

videoevaparera2 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’edil de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, anuncia en aquesta entrevista amb EL PERIÓDICO que abandona Lliga Democràtica, la formació que va impulsar juntament amb 28 persones per reagrupar el centredreta catalanista.

¿Per què se’n va de la Lliga? 

–No puc estar en un projecte que pretén reviure Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). No ja Convergència i Unió (CiU), que ja per si mateix considerava que era un error, sinó que pretén reviure CDC, que és un error multiplicat. [La Lliga] confon catalanisme amb CDC, com al seu dia es confonia Catalunya amb CDC. I és un error anar de la mà de Convergents, un partit clarament sobiranista. Germà Gordó és un problema, per la seva ideologia i perquè és una persona processada pel cas de corrupció més gran que ha tingut aquest país, el cas 3%. Va votar ’sí’ a les lleis de desconnexió i això és immoral. Tampoc puc estar en un projecte que acceptaria poder investir un Govern alternatiu que seria un tripartit amb presència d’un partit clarament independentista com és ERC. Hi ha hagut un gir en el que vam idear.

–¿Quan es produeix aquest gir? 

–Quan hi ha la moció de censura al Govern del PP. Alguns no estàvem d’acord a fer un partit, però la idea pren interès i apareixen altres forces que no han sigut capaces d’obtenir representació, que no són capaces de tenir finançament. Perfecte, benvinguts. Hi som per sumar, però no per instrumentalitzar això en benefici de formacions polítiques existents. I aquí comença el problema.

–¿Es pot llegir la seva marxa com un veto a alguns noms? 

–Veto l’ideari. Darrere meu se’n va molta més gent dels 28 fundadors inicials perquè tampoc se senten representats pel gir que ha adoptat la Lliga. Aquest projecte despertava un cert interès, però crec que l’interès morirà quan se sàpiga que és un partit més que es vol posar a la cua d’Units per Avançar, Lliures o Convergents, és a dir, res. No ens enganyem. No han tingut cap voluntat de sumar esforços perquè prioritzaven els seus partits, els seus personalismes i els seus lideratges i ara apareix la Lliga, es posa a la cua, i ens hem de creure que unirà tot això que ja existia. És més del mateix. És nostàlgia d’un passat que hem d’oblidar, i amb què hem de ser molt crítics.

¿Considera que la Lliga no confronta l’independentisme? 

Té la voluntat de fer-ho, però no té la valentia per fer-ho. Al·ludeix al defecte d’aquests partits catalanistes que ara es reuneixen, que ha sigut no tenir la valentia de defensar que Catalunya també és Espanya de forma clara. No han sorgit ni han triomfat perquè han viscut en l’equidistància permanent, pendents d’adaptar els seus discursos a les enquestes. En un moment donat, en la Lliga apareix la possibilitat de defensar un referèndum acordat. Error. No confonguem el que és políticament correcte amb el que és honest políticament. Si es defensa que un referèndum no és el camí, s’ha de ser valent, sortir i dir ‘no defensaré mai un referèndum encara que sigui acordat amb l’Estat. Si el Govern i la Generalitat s’entenen, ho respectaré perquè no em queda més remei, serà legal, però no el defensaré’. 

Notícies relacionades

–¿Crearà un nou partit amb Manuel Valls? 

–No entra en els nostres plans, però si podem contribuir a fer que el que vam aconseguir en el consistori sigui exemple del que convé fer a la Generalitat o al Govern, ho farem. Ara és impossible saber com. Ho decidirem quan es convoquin eleccions veient les circumstàncies del país i les nostres.