L'endimoniada investidura

Errejón reclama Podem que voti a favor de Sánchez i rebutja la mediació del Rei que demana Iglesias

No descarta totalment que el seu nou partit es presenti a les generals però avisa que «avui no estem en això»

íñigo errejón

íñigo errejón

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Más Madrid, Íñigo Errejón, ha demanat una «solució de mínims perquè es posi a caminar la investidura», que Unides Podem voti aquests dies a favor d’una investidura de Sánchez i després poder negociar les condicions i, si no és possible l’entesa, repetir eleccions. «No estic als equips negociadors, no em correspon a mi detallar aquesta proposta. Que ens estalviïn eleccions i després que es continuï parlant. Segons la meva opinió, el que està passant ara és absurd i intolerable», considera.

En una entrevista a TVE, el líder de Más Madrid s’ha mostrat contrari a la petició del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, de demanar al Rei que convenci Sánchez que la coalició seria la millor fórmula perquè entén que «va més enllà del seu paper com a cap d’Estat». També ha retret al PSOE i Podem que utilitzessin la possibilitat que Más Madrid es presentés a nous comicis «com una amenaça durant les negociacions».

Errejón ha assenyalat també que «seria precipitat» i «avui no té a sobre de la taula» que el seu partit es presenti a una noves eleccions generals perquè al seu judici encara poden evitar-se a través d’una fórmula que consisteixin que Unides Podem voti la investidura de Pedro Sánchez i després continuïn negociant. Així, creu que «el més dramàtic» de la situació política actual a Espanya és que els que col·loquen els ciutadans en la tessitura de tornar a votar al novembre «només aspiren al mateix resultat, en el millor dels casos». «Els que provoquen eleccions s’han de tornar a asseure per negociar el que no han sigut capaços de fer ara. És un panorama absurd i ridícul», ha criticat.

¿Nou partit?

L’exnúmero dos de Podem no ha descartat totalment que el seu nou partit es presenti a les eleccions generals si finalment es repeteixen, «avui no estem en això», i ha afirmat que en aquests moments «no convé que hi hagi més soroll». «Per responsabilitat estem a treballar en Madrid i els altres han de treballar per no repetir eleccions. Arribar a un acord és millor que tirar els daus. No hi ha d’haver eleccions. Nosaltres no serem factor d’inestabilitat i soroll. Estem fent la nostra feina a Madrid. Nosaltres no estem en campanya, de campanyes ja n’hem tingut moltes», ha reiterat.

El polític madrileny tem que el PSOE estigui forçant unes noves eleccions per després arribar a algun acord amb el PP. «Això és un frau per part del candidat del No és No. Va ser l’acostament del PP i PSOE el que va precipitar la crisi política el 2011. Per això s’ha d’arribar a un acord progressista. Si d’aquí tres mesos s’ha trencat, almenys que ho hagin intentat. La discussió circular no és qui té la culpa dels plats trencats, el més important és que ho pagarem tots. S’ha de sortir del bucle», ha manifestat.

Notícies relacionades

Errejón també ha al·ludit a la possibilitat d’una abstenció entre l’electorat d’esquerres en unes noves eleccions fruit de l’«emprenyament i l’enuig». «El millor resultat possible seria una majoria ajustada del bloc progressista. El millor resultat a què aspiren és aquest. Altres escenaris serien l’abstenció, l’enuig, la preocupació i tornar a l’immens divorci entre els polítics i ciutadania i allà sempre guanyen els conservadors. Seria perillosíssima aquesta abstenció, em posi el mode preocupació», ha dit.

Per tot això, Errejón ha insistit en la «solució de mínims perquè es posi a caminar la investidura» és que Unides Podem voti aquests dies a favor d’una investidura de Sánchez i després poder negociar les condicions i, si no és possible l’entesa, repetir eleccions. «No estic als equips negociadors, no em correspon a mi detallar aquesta proposta. Que ens estalviïn eleccions i després que es continuï parlant. Segons la meva opinió, el que està passant ara és absurd i intolerable», considera.