sondeig

Enquesta CEO: ERC guanyaria les eleccions catalanes i el PSC i JxCat empatarien en el segon lloc

Ciutadans cauria fins al quart lloc amb 23-24 diputats

barometro ceo cat porcentaje

barometro ceo cat porcentaje

1
Es llegeix en minuts

ERC guanyaria unes eleccions catalanes si se celebressin ara amb entre 38 i 40 diputats, mentre que el PSC i JxCat empatarien com a segona força seguits molt de prop per Ciutadans.

Així ho reflecteix una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO), realitzada entre el 25 de juny i el 17 de juliol –abans del debat d’investidura de Pedro Sánchez– amb una mostra de 1.500 persones i un marge d’error de 2,53, que ha presentat aquest divendres el director del CEO, Jordi Argelaguet.

L’enquesta mostra que JxCat obtindria entre 25 i 27 escons; el PSC, 25; Cs, entre 23 i 24; els comuns, entre 11 i 12; la CUP, entre 6 i 7, i el PP quedaria últim amb 3.

Junqueras, el més ben valorat

El president d’ERC, Oriol Junqueras, és el líder polític més ben valorat pels catalans, que li donen una nota mitjana de 6,26 sobre 10, mentre que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’expresident Carles Puigdemont suspenen amb un 4,15 i un 4,31 respectivament.

A part de Junqueras, els únics líders que aproven són el diputat dels comuns en el Congrés Jaume Asens (5,25), la secretària general d’ERC, Marta Rovira –resident a Suïssa per evitar comparèixer davant del Tribunal Suprem en la causa de l’1-O– i el diputat de la CUP al Parlament, tots dos amb un 5,10.

Notícies relacionades

Junt amb Puigdemont i Torra, suspendrien la presidenta dels comuns a la Cambra catalana, Jèssica Albiach, amb un 4,66, i els dos líders del PSC que reflecteix l’enquesta: el primer secretari socialista, Miquel Iceta, amb un 4,33, i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, amb un 4,66.

Les pitjors valoracions són per al president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa (1,83), el president del PP català, Alejandro Fernández (2,15) i l’exlíder de Cs a Catalunya Inés Arrimadas (2,28).